Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Tην πόρτα εξόδου από την Ε.Ε άνοιξε η Βρετανία - Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις



Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα με καταμετρημένες 334 εκλογικές περιφέρειες σε σύνολο 382, το 51,7% ψήφισε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ (με 14,629 εκατ. ψήφους), ενώ το υπόλοιπο 48,3% τάχθηκε υπέρ της παραμονής της στην Ένωση (με 13,719 εκατ. ψήφους). Μεγάλη η συμμετοχή στο δημοψήφισμα , σύμφωνα με πληροφορίες ανήλθε στο 77,2%.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα πυροδοτήσει το Brexit , την παραίτηση του αναμένεται να ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντέιβιντ Κάμερον.
 
Παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού ζήτησε ο δεξιός ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ. Εκανε λόγο για ημέρα «ανεξαρτησίας» της Βρετανίας και νίκη  των «πραγματικών ανθρώπων» ενάντια στις πολυεθνικές, τις τράπεζες, καθώς και σε όσους «εξαπατούσαν».
 
Η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit «ενισχύει την υπόθεση» του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία δήλωσε ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς. Το αποτέλεσμα "καθιστά σαφές ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του στους κόλπους της ΕΕ" δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.
 
Καταρρέει η στερλίνα στην ισοτιμία με το δολάριο, με το βρετανικό νόμισμα να πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985. Αναταραχή στις διεθνείς αγορές. Πτώση 7% στο χρηματιστήριο του Τόκιο μεγάλη πτώση καταγράφουν και οι υπόλοιπες μεγάλες ασιατικές χρηματαγορές.

stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου