Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών ομολογεί κυνικά ότι #thisisacoup



O Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πίτερ Καζμίρ υπήρξε από τους πιο πιστούς, «λοχαγούς» του Σόιμπλε κατά τη διαπραγμάτευση, ο οποίος αναλάμβανε να λέει δημόσια ότι δεν ήθελε - ή δεν μπορούσε - να πει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Με τη διαπραγμάτευση να έχει πλέον τελειώσει και μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επώδυνης για την Ελλάδα συμφωνίας, ο Σλοβάκος υπουργός δεν διστάζει να προβεί στην κυνική ομολογία ότι η Ελλάδα τιμωρήθηκε με αυτή εξαιτίας της «ελληνικής Άνοιξης».


Σε tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πίτερ Καζίμιρ ανέφερε: Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με την Ελλάδα είναι σκληρή για την Αθήνα γιατί είναι το αποτέλεσμα της «ελληνικής Άνοιξης».
Λέγοντας άνοιξη εννοεί την “ανοιξη της Πράγας” που συντρίφτηκε από τα σοβιετικά τανκς την άνοιξη του 1968.
Η κυνική ομολογία ενός εκ των σημαιοφόρων του Grexit, που κατά την πεντάμηνη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη «διέπρεψε» στην αποστολή, πραγματικών ή ανύπαρκτων τελεσιγράφων προς την Ελλάδα και «έγραψε» πολλά σενάρια καταστροφής, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης… που την ίδια στιγμή συζητούσε ότι #thisisacoup.
Έπειτα από τις αντιδράσεις ο Καζίμιρ εξαφάνισε την ανάρτηση κι έγινε… λαγός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε. Ανάμεσα στους πολιτικούς ανταποκριτές το παρατσούκλι του είναι… ο «λαγός του Σόιμπλε».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου