Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΕΔΕ; Ε, δεν πάτε να κάνετε καμιά άλλη δουλειά;



Ξαμολήθηκαν στα κανάλια και στα δικαστήρια τα άγρια σκυλιά του συστήματος αλυχτώντας για το κεφάλι του πρώην υπουργού των Οικονομικών...

του Πέτρου Κατσάκου
Οι ίδιοι άνθρωποι που ενταφίασαν τη χώρα στα Μνημόνια, οι ίδιοι πολιτικοί που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις, αφάνισαν τη μεσαία τάξη, έριξαν το ΑΕΠ κατά 25%, εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη, οδήγησαν χιλιάδες νέους ανθρώπους στη μετανάστευση, ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Τα ίδια συστημικά μέσα ενημέρωσης που υποστήριξαν και προπαγάνδισαν με φανατισμό αυτές τις πολιτικές και συκοφάντησαν ως επικίνδυνο και καταστροφικό οτιδήποτε αντιστεκόταν στην εφαρμογή τους ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Οι ίδιες πολιτικές δυναστείες που έχουν λεηλατήσει τη χώρα και έχουν πλουτίσει ελέω Μνημονίων, σήμερα δίνουν μαθήματα ηθικής και εγκαλούν τον Γιάνη Βαρουφάκη για προδοσία και καλούν τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.
Ξαμολήθηκαν στα κανάλια και στα δικαστήρια τα άγρια σκυλιά του συστήματος αλυχτώντας για το κεφάλι του πρώην υπουργού των Οικονομικών με την κατηγορία ενός σχεδίου που αφορούσε στη χρησιμοποίηση του Taxisnet για τη διαμόρφωση εναλλακτικού ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών, παρόμοιου με αυτό των τραπεζών, σε περίπτωση που οι πιστωτές πίεζαν, κλείνοντας τις τράπεζες, ή την εξωθούσαν εκτός κοινού νομίσματος. Αποκορύφωμα του παροξυσμού όλων αυτών αποτελεί η προπαρασκευή ποινικής δίωξης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ή και η υπαγωγή του... στην Επιτροπή Διερεύνησης Ευθυνών για τα Μνημόνια λόγω του ότι υποστήριξε ρητώς ότι είχε κάποιο σχέδιο Β (και μάλιστα κατ’ αρχήν εντός του ευρώ) και ότι προσπάθησε να έχει μια σχεδιασμένη εναλλακτική για να το εφαρμόσει.
Είναι αυτοί που ώς τα τέλη του 2014 έπλεαν στα γαλήνια πελάγη των success stories, απολαμβάνοντας τους καρπούς των πρωτογενών πλεονασμάτων από τα αναπαυτικά καθίσματα της business class, και τώρα ανακάλυψαν τον συνωμότη σαμποτέρ που τίναξε στον αέρα και έριξε το καράβι στα βράχια της χρεοκοπίας. Οι κραυγές τους όμως περί "παρακρατικού" μηχανισμού και εθνικής προδοσίας που απαιτούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αν δεν είναι φαιδρές, τότε σίγουρα υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα. Όταν μάλιστα προέρχονται από τα χείλη ανθρώπων που στην τελευταία και κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης περιφέρονταν στις Βρυξέλλες υπονομεύοντας με τον τρόπο τους τις ύστατες προσπάθειες του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Είναι φαιδρό να ακούμε και να διαβάζουμε την διατύπωση κατηγορητηρίων για σχέδιο Βαρουφάκη να «υποκλαπούν» τα ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογουμένων από την ελληνική κυβέρνηση. Βρίσκεται, λοιπόν, κατηγορούμενος για οικονομικό πραξικόπημα ο πρώην υπουργός Οικονομικών; Από ποιους; Από αυτούς που έδωσαν τους κωδικούς του Taxis στα κλιμάκια των Βρυξελλών; Ή από εκείνους που φεύγοντας κάποτε από το Πεντάγωνο πήραν σπίτι τους και τους φακέλους με τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας; Αυτοί ζητούν ΕΔΕ. Ε, δεν είμαστε σοβαροί πια σε αυτή τη χώρα.

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου