Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Είσαι να κάνουμε μια τρέλα;



Το θέμα δεν είναι αν από Δευτέρα θα έχουμε μνημόνιο ή όχι.
Πιθανότατα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε., η οποία θα έχει και δάνειο και δημοσιονομικά μέτρα και ελπίζουμε να έχει όσο δυνατόν λιγότερα μέτρα για τους μικρομεσαίους, ελάφρυνση του χρέους και αρκετά χρήματα για ανάπτυξη.
Και αυτό θα γίνει διότι ελάχιστοι σε Ελλάδα και Ευρώπη θέλουν έξοδο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι ΗΠΑ (κυρίως) και η Κίνα πιέζουν ασφυκτικά όλες τις πλευρές να φτάσουν οπωσδήποτε σε συμφωνία.
Και μάλιστα οι ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει φανερά το μέρος της Ελλάδαςστη διαπραγμάτευση και έχουν στοχοποιήσει τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ, τη Λαγκάρντ και τον Ντάισελμπλουμ για την αδιαλλαξία τους- εξ ου και η "τυχαία" διαρροή των wikileaks για τη Μέρκελ και το ελληνικό χρέος τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα.
Επομένως πρέπει να γνωρίζουμε ότι, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα γίνει μια συμφωνία.
Και θα μου πεις: γιατί τότε πρέπει να ψηφίσουμε, ρε μπάρμπα, και να μην κάτσουμε σπιτάκι μας;
Σου απαντώ πως η ψήφος αυτή είναι απείρως σημαντικότερη από κάθε προηγούμενη ψήφο.
Είναι ίσως η πιο σημαντική ψήφος στη νεοελληνική ιστορία.
Διότι το ερώτημα είναι ουσιαστικά αν οι Έλληνες πολίτες αποδέχονται άνευ όρων τα εξοντωτικά μέτρα των Ευρωπαίων ή όχι.
Αν το αποτέλεσμα είναι ΝΑΙ, τότε δίνεται η πλήρης δικαιοδοσία στους δανειστές να ζητούν ό,τι αυτοί νομίζουν και θα έχουν το πιο ατράνταχτο επιχείρημα απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα είναι απολύτως αδύναμη και ανομιμοποίητη να αρνηθεί οποιαδήποτε αξίωση των δανειστών, αφού οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες θα της έχουν δώσει σαφή εντολή να ενδίδει στο καθετί.
Διότι ο ελληνικός λαός θα έχει πει "ΝΑΙ σε πάσα θυσία" απαιτήσουν οι δανειστές.
Αν όμως πούμε ΟΧΙ, τότε, δίνουμε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στον Τσίπρα για να πετύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους σε μια επικείμενη συμφωνία.
Και υπό την πίεση πολλών διεθνών παραγόντων, υπάρχουν πιθανότητες να το επιτύχει- τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.


Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό.
Το πιο σημαντικό θα είναι ότι θα υπάρχει για πρώτη φορά στην Ευρώπη μια τελεσίδικη απόφαση ενός στραγγισμένου λαού που θα λέει "Δεν ανέχομαι άλλη λιτότητα και είμαι έτοιμος για ό,τι χρειαστεί (ακόμη και "Κούγκι"), προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση."
Μετά, ακόμη κι αν τελικά οι δανειστές νικήσουν και επιβάλουν τη δική τους θέση, η κοινή γνώμη της Ευρώπης και των ΗΠΑ, θα βγει να κατακρεουργήσει πολιτικά(όπως έχει αρχίσει ήδη να το κάνει τους τελευταίους μήνες) τους ιθύνοντες της Ε.Ε.για την πολεμική τους διάθεση απέναντι σε ένα πολύπαθο κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου.
Δηλαδή, ακόμη κι αν τα καταφέρουν οι δανειστές μεθαύριο και λυγίσει ο Τσίπρας, η όποια συμφωνία θα είναι βραχύβια, αφού θα έχει ξεκινήσει η αρχή του τέλους της ευρω-λιτότητας και της ευρω-δικτατορίας.
Η παγκόσμια κοινή γνώμη (και ιδίως οι δημοσιολογούντες επιστήμονες, οικονομολόγοι, διανοούμενοι και καλλιτέχνες) έχει πάρει σαφώς το μέρος της Ελλάδας.
Αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος και θα μπορούσα να πω ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος από αυτήν την 5μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από την παρουσία των Τσίπρα και Βαρουφάκη, που παγκοσμιοποίησαν το ελληνικό πρόβλημα.
Το ελληνικό ζήτημα (που απ' τους προηγούμενους είχε αποσιωπηθεί ως success story) εδώ και 5 μήνες έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στα παγκόσμια ΜΜΕ ακόμη κι απ' τον πόλεμο της Συρίας και τον εμφύλιο της Ουκρανίας!
Βήχει ο Τσίπρας και... το CNN, το BBC και το Bloomberg κάνουν... απευθείας σύνδεση!


Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος;
Θα με θρέψει εμένα αυτό;
Όποιος ρίξει μια ματιά στην Ιστορία, θα αντιληφθεί ότι η Ελλάδα πολλές φορές ξεκίνησε να πολεμά ηρωικά μόνη της, μα ποτέ δεν κατάφερε να νικήσει χωρίς την επέμβαση των εκάστοτε συμμάχων.
Η επανάσταση του '21 ξεκίνησε από λίγους "τρελούς", πέτυχε πολλά, αλλά στη συνέχειαλύγισε.
Είχε σχεδόν καταπνιγεί από τον Ιμπραήμ, όταν Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία -για τους δικούς τους λόγους- αποφάσισαν να ελευθερώσουν την Ελλάδα, επενέβησαν και επέβαλαν την ελληνική ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το έπος του '40 στα βουνά της Πίνδου γράφτηκε από την Ελλάδα μόνη της απέναντι στην Ιταλία, μα όταν κατέβηκε η πανίσχυρη Γερμανία φυσικά και δεν μπόρεσε να αντέξει η κουρασμένη άμυνα της χώρας μας και παραδόθηκε μέσα σε λίγες μέρες..
Το ΕΑΜ και οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις έκαναν συγκινητικές προσπάθειες και κατάφεραν κάποια χτυπήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε θα ελευθερωνότανη Ελλάδα από την γερμανική κατοχή, αν δεν παίρναν οι Δυτικοί και οι Σοβιετικοί αμπάριζα τους Γερμανούς στα δικά τους μέτωπα, ώστε να κρίνουν αυτοί την έκβαση του πολέμου.
Και φυσικά το κύμα φιλελληνισμού που προκάλεσαν οι ανδραγαθίες των Ελλήνων και στις δύο περιπτώσεις έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού πολιτικού κλίματος, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας μας.


Δηλαδή, το ΟΧΙ μας είναι μια πράξη όχι μόνο του παρόντος, αλλά κυρίως του μέλλοντος.
Του κοντινού, μάλιστα, μέλλοντος.
Αν νικήσει το ΟΧΙ, τότε κάθε κίνηση των Γερμανών και της ΕΕ, η οποία θα αντιβαίνει στο ΟΧΙ των Ελλήνων, θα εκλαμβάνεται παγκοσμίως ως κατοχική κίνηση.
Θα αναγνωριστεί ως τέτοια.
Και οι Κατοχές έχουν πάντοτε σύντομο τέλος.
Αλλά για να μπορούν να χαρακτηριστούν Κατοχικές, θα πρέπει να βγει με μεγάλο ποσοστό το ΟΧΙ.
Κανείς δεν έρχεται να βοηθήσει κάποιον να απελευθερωθεί, αν αυτός πρώτα δε δηλώσει με κάθε τρόπο ότι είναι κατεχόμενος και ότι δεν ανέχεται άλλο την Κατοχή.
Αυτήν την Κυριακή κρατάμε στο χέρι μας ένα κλειδί.
Με το ΟΧΙ ανοίγουμε την πόρτα που οδηγεί -αργά ή γρήγορα- στην ελευθερία, τη δημοκρατία, την ευημερία και την αξιοπρέπεια.
Με το ΝΑΙ παραδίδουμε το κλειδί στα χέρια των Γερμανών, επ' αόριστον, για να την ξεκλειδώσουν αυτοί όποτε νομίζουν.
Είναι η πιο ιστορική ψήφος στη νεότερη ιστορία μας.
Ας κάνουμε, λοιπόν, μια "τρέλα"!
Η ζωή ευνοεί τους τολμηρούς...


http://toixo-toixo.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου