Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Χειροπέδες made in Greece



Του Θανάση Καρτερού
Κοιτάξτε πώς μεταφράζονται στη γερμανική τα πράγματα. Στα εργασιακά πρέπει να κάνουν πίσω οι "θεσμοί" -και η Γερμανία- για να τελειώσουμε με τη ζούγκλα. Γιατί στη ζούγκλα έχουν συμφωνήσει οι προηγούμενοι δικοί μας. Στο ασφαλιστικό επίσης. Στον ΦΠΑ επίσης. Σε μια σειρά θέματα ζωής και θανάτου για τη χώρα δηλαδή, οι δανειστές -πρωτίστως οι Γερμανοί- κουνούν πάνω από το κεφάλι της νέας κυβέρνησης τις χίλιες και μια νύχτες των προηγούμενων και επιμένουν ότι κάθε αχτίδα φωτός είναι παραχώρηση.
Δεν σας αρέσει; Καλώς, αλλά ο χερ Σόιμπλε πατάει σε όσα υπέγραψαν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, για να εμφανίζεται μπουχτισμένος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις της Γερμανίας! Έτσι είπε. Και μπορεί εσείς να αγριεύεται ότι εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν κ.λπ., αλλά κι αυτός ρητορεύει περί συνέχειας του κράτους. Τα συμφωνήσατε, κύριοι; Τα υπογράψατε; Τώρα εφαρμόστε, τα κι αφήστε τις κόνξες. Διότι αν δεν τα εφαρμόσετε μην περιμένετε ρευστότητα και σωτηρία.
Κι έτσι, αν οι συντάξεις δεν κοπούν άλλο, θα είναι μια "παραχώρηση" των δανειστών - πρωτίστως της Γερμανίας. Κι αν ισχύσουν οι συλλογικές συμβάσεις, θα είναι μια "παραχώρηση" των δανειστών - πρωτίστως της Γερμανίας. Κι αν... κι αν..., θα είναι μια "παραχώρηση" των δανειστών - πρωτίστως της Γερμανίας. Δεν μπορεί να κάνει βήμα, δηλαδή, η Ελλάδα, χωρίς μία, δύο και εκατό "παραχωρήσεις" της Γερμανίας. Εξ ου και η αγανάκτηση του σκαιού Γερμανού: Αμάν πια αυτοί οι Έλληνες, όλο παραχωρήσεις ζητούν.
Γνωστά όλα αυτά, θα πείτε. Απλώς, καλό είναι να εμπεδώσουμε ότι έτσι πάει η διαπραγμάτευση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι που ζητάει "παραχωρήσεις". Για τους δανειστές -πρωτίστως για τη Γερμανία- ο μήνας έχει εννιά: Εφαρμόστε τα συμφωνημένα. Ναι, αλλά ο ελληνικός λαός απαιτεί να αλλάξουμε τα συμφωνημένα. Nein. Σεβόμαστε τη θέληση του ελληνικού λαού, αλλά κόψτε τον λαιμό σας. Οι παραχωρήσεις από τη Γερμανία τελειώσανε.
Χαλί έστρωσαν οι προηγούμενοι, εν ολίγοις, στους δανειστές. Τους Γερμανούς πρωτίστως. Δεμένη με χειροπέδες made in Greece ανέλαβε η νέα κυβέρνηση. Και το ωραίο είναι που ζητούν και τον λογαριασμό από τον Τσίπρα. Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος! Να τους ρίξεις μια παραχώρηση με τα δυο χέρια, να είναι όλη δική τους...

AVGI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου