Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Συνέλαβαν απολυμένο δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ζακύνθου

Του Μάκη Νοδάρου 
Την οργισμένη αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου και των κατοίκων της Ζακύνθου , αλλά και σοβαρά ερωτηματικά για τον ρόλο των δικαστικών αρχών της Πάτρας , προκάλεσε η σύλληψη πριν από μερικές ώρες του απολυμένου δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη, από την αστυνομία, με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιας περιουσίας!
Το «έγκλημα» του συναδέλφου ήταν η επί μήνες συνέχιση των εκπομπών της ΕΡΑ Ζακύνθου μέσα από το κτίριο των εγκαταστάσεων στην Ζάκυνθο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίστασης για το πραξικοπηματικό «μαύρο» που είχε βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΡΤ πετώντας στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων .
Όπως είπε στο www.apokalypseis.com o  Πέτρος Πομώνης συνελήφθη σήμερα το πρωί  με εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών προς τον εισαγγελέα Ζακύνθου  καθώς ενεργοποιήθηκε σχετική εντολή του 2014 !!! μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ !
Διαβάστε περισσότερα στο Apocalypseis.com
koutipandoras

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη η προσαγωγή δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου»

«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τους σκοπούς μιας τέτοιας εισαγγελικής ενέργειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΑ Ζακύνθου το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη, κατά την επέμβαση της αστυνομίας πριν από λίγο στο κτίριο της ΕΡΑ Ζακύνθου, τονίζεται:
«Η προσαγωγή του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη , με την κατηγορία της "κατάληψης δημόσιας περιουσίας", είναι απαράδεκτη και προκλητική. Τη στιγμή που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των εργαζομένων της, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τους σκοπούς μιας τέτοιας εισαγγελικής ενέργειας. Ιδίως μάλιστα εφόσον ο χώρος ανήκει στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ο προσαχθείς είναι πλέον εργαζόμενος της».
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η αστυνομία μπήκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού με στόχο να τον εκκενώσει, εκτελώντας εντολή για κλείσιμο με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2014, και προχώρησε στην προσαγωγή του Π. Πομώνη.


 https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου