Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Προηγείται ο λαός από το ΔΝΤ, αυτά περιλαμβάνει ο έντιμος συμβιβασμός»: το μήνυμα που υπερψήφισε η Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο πολιτικών συμπερασμάτων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υπερψηφίστηκε απευθύνει ευθεία προειδοποίηση προς τους εταίρους ότι αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία, η Ελλάδα θα προτιμήσει τις πληρωμές στο εσωτερικό παρά τις δόσεις στο ΔΝΤ.
Η ηγεσία προέκρινε να ενσωματώσει την κριτική ισχυρών επιμέρους ομάδων (όπως της Αριστερής Πλατφόρμας) προκειμένου να καθησυχάσει το εσωτερικό μέτωπο κατά των δανειστών, αν και το κείμενο καταψήφισε η ΚΟΕ ενώ «λευκό» επέλεξε η Αριστερή Πλατφόρμα.
«Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημεία, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος» αναφέρεται με νόημα στο κείμενο.
Ο συμβιβασμός, για να γίνει αποδεκτός από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, θα πρέπει να μην περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, να προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, να έχει λύση για την αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου χρέους, καθώς κι αναπτυξιακό πακέτο με δημόσιες επενδύσεις.
«Αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης υιοθετώντας αδιάλλακτες στάσεις κι επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας. Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά».
Στο σχέδιο επιδιώκεται να διαφανεί επιπλέον ότι η κυβέρνηση επιμένει στις «κόκκινες γραμμές» που χάραξε ο ίδιος ο λαός στις 25 Ιανουαρίου αφού τονίζεται πως δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου