Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κι ας κουρεύονται...


Εν μέσω των ακραίων καταστάσεων που προκαλεί η πανδημία, ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, συναγωνίστηκε την μιντιακή υπερβολή των τελευταίων μηνών, κατασκευάζοντας ο ίδιος μια ακόμη σουρεαλιστική στιγμή της κυβέρνησης ΝΔ.

Σε τόνο απολύτως πανηγυρικό, ο Υπουργός Ενέργειας περιέγραψε τον τρόπο που η ΔΕΗ εξασφάλισε μια γενναία δωρεά 5 εκατ. ευρώ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως μας ενημέρωσε, εντελώς φυσικά, η ΔΕΗ χρέωσε με 0,85 τους λογαριασμούς ρεύματος όλων των καταναλωτών της - προφανώς δεν έκρινε σκόπιμο να τους ρωτήσει - και συγκέντρωσε τη «γενναία δωρεά», εισπράττοντας μάλιστα τα εύσημα, του αρμόδιου Υπουργού, που θεώρησε σκόπιμο να «ευλογήσει τα γένια του» για αυτή την εξαιρετική σύλληψη.
Αρκετοί είναι οι πολίτες που παρακολούθησαν το ρεπορτάζ και διερωτήθηκαν αν έχει γίνει κάποιο λάθος με τις δηλώσεις, αν κάτι άλλο ήθελε να πει ή, τέλος πάντων, αν σοβαρολογούσε ο Κ. Χατζηδάκης. Όμως το πολύ απλοϊκό ερώτημα για τους «μάγους της επικοινωνίας» που απαρτίζουν την κυβέρνηση, είναι για ποιο λόγο το κόμμα που κατέχει την εκτελεστική εξουσία της χώρας και επαρκή οικονομικά μέσα, δεν φροντίζει να εξασφαλίζει στο ΕΣΥ τους αναγκαίους πόρους, τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό ώστε να ανταπεξέλθει στη φονική επιδημία και, αντιθέτως, προτρέπει σε δωρεές;
Είναι μάταιο να επαναληφθεί πόσα εκατομμύρια ευρώ χάρισε μόνο την τελευταία εβδομάδα η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία ενώ ο υπουργός ενέργειας επαίρεται για την «δωρεά» που έκανε βάζοντας το χέρι στις τσέπες 6,5 εκατομμυρίων καταναλωτών της ΔΕΗ. Όμως, παρά την υστερία των ΜΜΕ να αποδείξουν τις «φοβερές επιδόσεις» της κυβέρνησης και να αποσιωπήσουν κενά και ολιγωρίες, η συζήτηση αναπόφευκτα οδηγείται στην οικονομία, που η ΝΔ ήδη είχε καταφέρει να συρρικνώσει πριν τον κοροναϊό.
Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας και οι τομεάρχες του παρουσίασαν σε μια εκτενή συνέντευξη τύπου τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την τεράστια οικονομική κρίση. Στο ερώτημα, ποιο κανάλι μετέδωσε τη συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης μετά τη χρεοκοπία της χώρας, η απάντηση είναι κανένα.
Ίσως να συγκέντρωσε περισσότερο χρόνο προβολής το... κούρεμα του κυβερνητικού εκπροσώπου στον κήπο του σπιτιού του, με δανεική μηχανή. Όταν «κουρεύεται» όμως το εισόδημα των πολιτών, οι ειδήσεις δεν είναι καθόλου χαριτωμένες...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου