Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ιός της προπαγάνδας


Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η φονική πανδημία στην υγεία, την κοινωνική συνοχή και την οικονομία της χώρας, αυτό που θα μείνει στην ιστορία και θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια θα είναι ο μηχανισμός της προπαγάνδας με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίστηκε τον κοροναϊό στην Ελλάδα, εντάσσοντας μια τεράστια απειλή για τη δημόσια υγεία στις επικοινωνιακές της ανάγκες.
Τα χαμόγελα των τηλεοπτικών παρουσιαστών γίνονται όλο και πλατιά, παρότι παρουσιάζουν ρεπορτάζ για νεκρούς και μια πραγματικά τεράστια τραγωδία που πλήττει τη χώρα με έντονη οσμή θανάτου σε αρκετές περιοχές. 
Τραγωδία που σε άλλες εποχές προκαλούσε λαϊκά τηλεοπτικά δικαστήρια και υστερία με πένθιμη υπόκρουση, τώρα έχει μετατραπεί σε lifestyle ελαφρότητα με πολύχρωμο περιτύλιγμα.
Όσο για την πραγματική ενημέρωση, αυτή συσκοτίζεται συστηματικά.
Οι δηλώσεις των αρμοδίων που σήμερα θεοποιούνται για το χειρισμό αλλά πολύ πρόσφατα ισχυρίστηκαν καθησυχαστικά ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον κοροναιό, εξαφανίστηκαν.
Η επίθεση της ΝΔ σε βάρος του ΕΣΥ μόλις ανέλαβε την εξουσία, αποσιωπήθηκε όπως οι 4.000 προσλήψεις υγειονομικών που ακυρώθηκαν και θα είχαν ενισχύσει αποτελεσματικά τη δημόσια Υγεία. Αντίθετα, οι πολυσυζητημένες έκτακτες προσλήψεις που διαφημίζονται, σαν τις εκκλήσεις του αρμόδιου υπουργού είναι απλώς ένα «φάντασμα» αφού ούτε μία
πρόσληψη γιατρού δεν έχει γίνει
.

Οι δε εκκλήσεις των ανθρώπων του ΕΣΥ που έχουν παρατηθεί αβοήθητοι απουσιάζουν και «κόβονται» ακόμη και από την ΕΡΤ αν διαταράσσουν την ειδυλλιακή εικόνα που έχει κατασκευαστεί.
Όλα τα περιοριστικά μέτρα, επιβάλλονται αφού προηγούμενώς προηγείται μια ψευδής επικοινωνιακή καμπάνια για δήθεν εξόδους εκδρομέων, δήθεν γεμάτες πλαζ, δήθεν κοσμοσυρροή σε παραλίες πόλεων, δήθεν αθλούμενους που συνωστίζονται. Στην ουσία αυτός που πρωταγωνιστεί να μην τηρεί τα μέτρα είναι ο αρμόδιος Υφυπουργός, που συλλαμβάνονται μονίμως να μην τηρεί αποστάσεις και να μην λαμβάνει προφυλάξεις
Το μόνον έκτακτο γεγονός είναι ότι με πρόσχημα των κοροναϊό, η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια ευρώ και χαρίζει οφειλές στα ΜΜΕ, που κατασκευάζουν την πλασματική εικόνα της πραγματικότητας και των «ηρωικών» χειρισμών της κυβέρνησης. Ακόμη και στις Περιφέρειες, η κυβέρνηση εγκρίνει άρον άρον πακτωλό εκατομμυρίων για να κάνουν «επικοινωνία».
Και στο τέλος της διαδρομής, η κυβέρνηση σχεδιάζει εκλογές, με πρόσχημα την οικονομία, πιστεύοντας ότι θα κεφαλαιοποιήσει μια φονική πανδημία, που αν κρίνει κανείς από τα χαμόγελα υπουργών και δημοσιογράφων, μάλλον ως δώρο εκλαμβάνεται.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου