Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Το... προπατορικό αμάρτημα της ελληνικής Δεξιάς



του 'Αγγελου Μασνταδάκη
Όταν η Ελλάδα κατελήφθη από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους φασίστες η άρχουσα τάξη της, που την εκπροσωπεί ο κ. Κύρτσος, βρήκε ασφαλές καταφύγιο στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας πίσω της έναν λαό «στα νύχια» των κατακτητών.
Οι Έλληνες κομμουνιστές βρέθηκαν δεσμευμένοι τον Οκτώβρη του 1940 από τη συμφωνία της Σοβιετικής Ένωσης με τη ναζιστική Γερμανία. Όταν αργότερα οι Γερμανοί επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση, οι κομμουνιστές της Ελλάδας μπήκαν στον πόλεμο και «τα έδωσαν όλα» στην αντιφασιστική προσπάθεια. Αυτή είναι η ανάλυση της 28ης Οκτωβρίου του 1940 από τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Κύρτσο. Βέβαια, προηγήθηκαν οι δηλώσεις της κ. Κεραμέως, που είδε «πίσω» από την 28η Οκτωβρίου τη φυλετική υπεροχή της Ελλάδας, και της κ. υπουργού Εργασίας, που μετέθεσε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!
Ο κ. Κύρτσος, είτε αγνοεί την ιστορία του τόπου μας, είτε σκοπίμως την παραχαράζει. Και στις δύο περιπτώσεις είναι έκθετος. Είναι αλήθεια ότι, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Αλβανίας, οι Έλληνες κομμουνιστές ήταν δέσμιοι της δικτατορίας του Μεταξά στις φυλακές και στα ξερονήσια. Οι περισσότεροι από αυτούς ζήτησαν να στρατευτούν και να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν τον εισβολέα. Οι Μεταξικές αρχές, όμως, τους το αρνήθηκαν και αργότερα τους παρέδωσαν στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής με πρωτόκολλο παραλαβής! Πολλοί από αυτούς μάλιστα εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς.
Ο τότε ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, φυλακισμένος στην Κέρκυρα, με επιστολή του στον Τύπο κάλεσε σε πανεθνική αντίσταση κατά των εισβολέων, έστω και υπό την κυβέρνηση Μεταξά!
Όταν η Ελλάδα κατελήφθη από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους φασίστες η άρχουσα τάξη της, που την εκπροσωπεί ο κ. Κύρτσος, βρήκε ασφαλές καταφύγιο στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας πίσω της έναν λαό «στα νύχια» των κατακτητών.
Όμως η Ελλάδα δεν έμεινε ανυπεράσπιστη. Οι Έλληνες κομμουνιστές συσπείρωσαν στο ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες και απελευθέρωσαν τη χώρα από την κατοχή. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και έδρασαν ως δωσίλογοι, για να τιμηθούν μετά την κατοχή με αξιώματα και παχυλές συντάξεις, όταν οι αγωνιστές της ΕΑΜικής αντίστασης σύρονταν στις φυλακές, τις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα!
Γνωρίζει άραγε ο κ. Κύρτσος ποιος ήταν ο διορισμένος από την κυβέρνηση Τσολάκογλου νομάρχης και μετέπειτα βουλευτής της ΕΡΕ του Κων/νου Καραμανλή του πρεσβύτερου, ο οποίος έλεγε στον κόσμο το περιβόητο: «Πας Έλλην πολεμών τους Γερμανούς δεν είναι Έλλην»;
Γνωρίζει άραγε ο κ. Κύρτσος από ποια παράταξη προερχόταν ο Φον Γιοσμάς, ο Τσαούς Αντών και άλλα πρωτοπαλίκαρα του δωσιλογισμού;
Η Νέα Δημοκρατία κουβαλάει ένα προπατορικό αμάρτημα από το οποίο δεν μπορεί να απαλλαγεί εύκολα: το αμάρτημα που βαραίνει τη Δεξιά στη χώρα μας είναι η απουσία της από την Εθνική Αντίσταση.
Επομένως ό,τι και να πει ο κ. Κύρτσος δεν μπορεί να απαλλάξει τη Νέα Δημοκρατία από αυτό το μελανό στίγμα.
αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου