Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ναι, γεια σας, από Κυψέλη τηλεφωνώ

Ο Θοδωρής Κοτσαρίνης σχολιάζει... στα γρήγορα, την εβδομάδα που μας πέρασε

*** Ο Κυριάκος, αυτή την εβδομάδα, επισκέφθηκε μια εξωτική περιοχή της Αθήνας, με φτωχούς βιοπαλαιστές, Κυψέλη τη λένε, δεν είχε ξαναπάει και εντυπωσιάστηκε. «Να έρθει εδώ ο πρωθυπουργός να δει πώς τα βγάζει πέρα ο κόσμος» είπε. «Εδώ πιο πάνω στη γειτονιά μένει», του απάντησαν.
*** Για να καταλάβετε, ο Κυριάκος πήγε δηλαδή στη γειτονιά του Τσίπρα, για να του πει, «σε ψάχνω και ξέρω που μένεις», αλλά ο "περιστασιακός ένοικος της εξουσίας" είχε κρυφτεί στη Βουλή για να ψηφίσει ελαφρύνσεις, κατάργηση περικοπών συντάξεων και αντίμετρα στη λιτότητα. Ντροπή. Έτσι ξέρω κι εγώ.
*** Σήμερα ο κόσμος βαρέθηκε τα ψέματα, σιχάθηκε τα ψέματα, απεχθάνεται το λαϊκισμό. Ο κόσμος δε θέλει δουλειές με μισθούς και ανθρώπινα ωράρια, δε θέλει συντάξεις και δημόσιες υγείες και παιδείες κι όλα αυτά τα βαρίδια της ανάπτυξης. Δε θέλει παροχές. Ο κόσμος δε θέλει να ζει με περισσότερα από τις δυνατότητές του. Ο κόσμος λοιπόν θα ψηφίσει και θα δώσει αυτοδυναμία σε εκείνον που για αρχή θα αντισταθεί στο λαϊκισμό και θα καταψηφίσει την κατάργηση των περικοπών στις συντάξειςαυτόν που θα καταψηφίσει τα αντίμετρα και τις ελαφρύνσεις.
*** Δεν το είδα, αλλά φαντάζομαι θα έγινε πάταγος στη Βουλή όταν ο Κυριάκος κατήγγειλε την κυβέρνηση για την απόδραση του υπόδικου για την υπόθεση της Siemens, τραπεζίτη.
*** Πάντως, μιας και μιλάμε ανοιχτά για το θέμα, άνοιξε ο δρόμος για την πρωθυπουργία του Κυριάκου. Το έσκασε κι ο τελευταίος κατηγορούμενος για τη Siemens.
*** Εδώ να πω, μιας και το θυμήθηκα, πως δεν βρίσκω τίποτα το περίεργο στην υποστήριξη Κυριάκου Μητσοτάκη στους παπάδες που αντιδρούν στη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου. Αλληλεγγύη κρατικοδίαιτου σε κρατικοδίαιτους!
*** Έτσι γίνεται πάντα. Πλαστογραφεί μια φτωχή απολυτήριο του Δημοτικού για να δουλέψει σαν καθαρίστρια σε δημόσιο σχολείο, τιμωρείται από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, φωνάζουν οι λαϊκιστές αποτυχημένοι. Πλαστογραφεί μια πλούσια δικαστική υπάλληλος το πτυχίο αγγλικών της για λόγους εγωισμού, αθωώνεται από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, φωνάζουν οι λαϊκιστές αποτυχημένοι. Είναι προφανές πως δεν έχουμε περάσει Διαφωτισμό.
*** Από τις τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ προκύπτει ότι δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Αδιάφορο ασφαλώς, γιατί το λιντσάρισμα δε δικαιολογείται. Απλά καταρρίπτεται και το αφήγημα - προσπάθεια συκοφάντησης του θύματος. Λυπάμαι αγαπητοί μου δημοσιογράφοι και νοικοκυραίοι, αλλά η δολοφονία του ήταν στοχοποιημένη και ρατσιστική με την εμπλοκή και της Αστυνομίας. Αυτό που τελικά βγαίνει από την υπόθεση της ψυχρής δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, είναι ότι η κοινωνία είναι έρμαιη στις διαθέσεις δολοφόνων νοικοκυραίων που καθαρίζουν στην ψύχρα όποιον δεν τους αρέσει ο τρόπος ζωής του. Τόσο απλά.
*** Στη χώρα του Σεφερλή, της Τατιάνας, του Λιακόπουλου, του Μπογδάνου, του Χίου, του Αμβρόσιου και του Τσουκαλά, ζούμε από τύχη επειδή ο τρόπος ζωής μας δεν ενόχλησε ακόμα κάποιον νοικοκυραίο.
*** Επίσης, σε κάτι εντελώς σχετικό... όποιος θεωρεί ότι μπορεί να σπεκουλάρει στο φασισμό και στην ακροδεξιά αντζέντα, ότι μπορεί να επενδύει μικροπολιτικά σε εθνικιστικές κινητοποιήσεις μαθητών και ότι μπορεί μετά αυτό να το μαζέψει, είναι ή επικίνδυνα ηλίθιος ή ανιστόρητος.
*** Το αυγό του φιδιού έσπασε, το φίδι μπήκε στα σχολεία, καλά ξεμπερδέματα.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου