Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ασθενήν έχομεν, εις την γυψοσανίδα τον βάλαμε



Κάθε μέρα που περνάει και όσο πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τη σήψη, την παρακμή και τις... γυψοσανίδες του συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα και θέλει να επανέλθει στην εξουσία, τόσο η επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνοψίζεται στο εξής ένα σύνθημα: Πατρίς, Θρησκεία, Φωτογένεια. Ο Άδωνις θα ουρλιάζει υστερικά πως οι "μαδούροι" καταστρέφουν την πατρίδα μας (και την παρτίδα τους), ο Βορίδης θα προπαγανδίζει πως ο Τσίπρας θέλει να καταργήσει τα Χριστούγεννα και το σταυρό απ' τη σημαία, ενώ ο Κυριάκος θα βγαίνει φωτογραφίες με την "πλέμπα" (όπως λένε τον απλό κόσμο οι όμοιοί του), μπας και τον περάσουν για πιο λαϊκό.

γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Οι αποκαλύψεις του Documento την Κυριακή δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος, επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης, παρουσία αστυνομικών και εισαγγελέα, εντόπισαν στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟστο Μαρούσι, κρυφό δωματιάκι με εκατοντάδες έγγραφα και τιμολόγια, το οποίο είχε καλυφθεί με γυψοσανίδα ώστε να καμουφλάρεται ως ενιαίο μέρος του τοίχου 
Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες δεν αφήνει και η άμεση (πιο άμεση πεθαίνεις) αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη -του πρώην ενωμοτάρχη του ΚΕΕΛΠΝΟ- που έκανε λόγο για "σούργελα" και"ανοησίες", παρέα με τον στρατό των τρολ που τον "ακολουθούν" και γνωστών-αγνώστων ΜΜΕ.
Μάλιστα, ο "δημοσιογράφος" (ο ίδιος που είχε προσποιηθεί ότι οι αστυνομικοί του είχαν περάσει χειροπέδες όταν έκανε δηλώσεις, προ εβδομάδων, μπροστά στη ΓΑΔΑ) Θανάσης Μαυρίδης, δ/ντης της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", δε δίστασε να γράψει άρθρο στο liberal.gr, στο οποίο μας ενημερώνει πως η ιστορία για τη γυψοσανίδα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι πάνω-κάτω... fake news. To καλύτερο βέβαια το κρατούσε για το τέλος, όπου ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει σκάνδαλο στην Υγεία... και αν υπήρχε «γιατί ήταν ανάγκη να περιμένουν την επόμενη του μεγάλου συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό;», γράφει ο Θ. Μαυρίδης, που συνεχίζει λέγοντας: «Υπάρχει σκάνδαλο σήμερα. Κι αυτό δεν θα αποκαλυφθεί στα έγγραφα που βρέθηκαν σε μια αποθήκη. Το σκάνδαλο τελείται καθημερινά και έχει να κάνει με τον τρόπο διαχείρισης του κράτους».
Και για να μην πιστεύετε ότι κάτι τόσο εξωφρενικό θα μπορούσαμε να το βγάλουμε απ' το μυαλό μας, παραθέτω παρακάτω την τελευταία παράγραφο, όπως τη δημοσίευσε η αγαπημένη ιστοσελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μικρογραφία
Αυτή η τελευταία παράγραφος, περιγράφει με ακρίβεια χιλιοστού την επικοινωνιακή στρατηγική του χρεοκοπημένου οικονομικά και ηθικά, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Περιγράφει την μετεξέλιξη μιας  πάλαι ποτέ κεντροδεξιάς παράταξης, που ήλεγχε διακριτικά τα -πολλά- ακραία στοιχεία που είχε στις τάξεις του, σε "τάγμα εφόδου" της διαπλοκής, της διαφθοράς και του εθνικισμού
Δεν υπάρχουν πλέον πολλές λέξεις που να μπορούν να περιγράψουν τον σκοταδιστικό κατήφορο της ΝΔ. Η προσφυγική κρίση, το "Μακεδονικό", τα προοδευτικά νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση και οι σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, έχουν πλέον γίνει τα όπλα στην φαρέτρα ενός κόμματος που μετατρέπει -μέσω και των ΜΜΕ που ελέγχει (ή την ελέγχουν)-  κάθε προοδευτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως απειλή για τις "αξίες" του μεγάλου έθνους μας, της παράδοσης και των θεόσταλτων αξιών μας.
Η κατάληψη του κόμματος από τον ακραία νεοφιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ακροδεξιά χερουβείμ του ΛΑΟΣ, έχουν μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα αναχρονιστικό κόμμα, που θα έκανε ακόμα και τον πρόγονό του, την ΕΡΕ, να κοκκινίζει από ντροπή.
Η προχθεσινή παρουσία του Μάκη Βορίδη στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στο ΣΚΑΙ, είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό -και τρομακτικό- παράδειγμα της ιδεολογικής "γυψοσανίδας" των νεοφασιστών -τύπου Μπολσονάρο- που έφτασαν και στο κατώφλι μας.
Ο Μάκης Βορίδης, με ένα μείγμα ρητορικής που εκτεινόταν από τον Αμβρόσιο έως τον Παναγιώταρο και τον Κασιδιάρη, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα θρησκοληψίας και παραπληροφόρησης.
Παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία όσων -μεσαιωνικών- είπε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ:
- Εάν επικρατήσει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, «τα σχολεία και τα δικαστήρια δεν θα έχουν μέσα την εικόνα του Χριστού και ο θρησκευτικός όρκος καταργείται σε όλα τα επίπεδα»
- Εάν επικρατήσει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, «τα Χριστούγεννα δε θα μπορούν να εορτάζονται σε δημόσιους χώρους άρα δεν μπορείς να βάλεις μια φάτνη»
- «Ο σταυρός από τη σημαία πρέπει να αφαιρεθεί»
- «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε ρήξη με την ταυτότητα και την παράδοση μας έτσι όπως αυτή έχει ρυθμιστεί εκατοντάδες χρόνια. Είμαστε οι κληρονόμοι του Βυζαντίου και της ισορροπίας που υπήρχε ανάμεσα στον αυτοκράτορα και τον Πατριάρχη. Αυτό κληρονομήσαμε, αυτό αποτυπώθηκε στα Συντάγματά μας αυτή είναι η παράδοσή μας. Ο κ. Τσίπρας ζητά να ρηγματώσουμε με αυτή την ιστορία» 
- «Η ΝΔ είπε και εδήλωσε ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος»

Το μόνο που δεν είπε ο Μάκης Βορίδης είναι ότι θα μαζευόμαστε παρέες, κρυφά τα βράδια να ακούμε το "Last Christmas" και το "Χριστούγεννα ήρθαν πάλι" της Βανδή, στη Ντόιτσε Βέλε και την ημέρα θα κρύβουμε τον κουραμπιέ κάτω από την Αυγή.
Και όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Αυτοί που κατηγορούν συλλογικά τους Έλληνες πολίτες ότι "μαζί τα φάγαμε" και "χρεοκοπήσαμε επειδή δεν περάσαμε Διαφωτισμό", μας γυρνάνε στις πιο σκοτεινές στιγμές της  ιστορίας. Όχι μόνο για να επιστρέψουν στην εξουσία αλλά γιατί αυτή είναι η ιδεολογική τους ταυτότητα.
Αυτό που επιμελώς φρόντισε η ΝΔ, να μπαζώσει με γυψοσανίδες μεταπολιτευτικά, βγαίνει τώρα αναγκαστικά στην επιφάνεια σαν βουλωμένος υπόνομος που δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει και να συγκρατήσει τα λύματα. 
Ο "ηρωικός" θάνατος του ομογενή εθνικιστή με το καλάσνικοφ από την Αλβανική αστυνομία, έπεσε, για παράδειγμα, σα μάννα εξ ουρανού για την εθνικιστική Δεξιά, με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και πρώην μετριοπαθή στελέχη όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σέρνονται στη ρητορική ουρά των νεοφιλελεύθερων νεο-δεξιών της ΝΔ, όπως οι Άδωνις, Βορίδης και Κυρανάκης.
Τα "στεροειδή" του εθνικού και θρησκευτικού ντοπαρίσματος δεκαετιών χτίσανε γκροτέσκα "μούσκουλα" και ο παραμορφωτικός καθρέφτης των ΜΜΕ δεν μπορεί πλέον να εξωραΐσει το τέρας. Στο τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα, τον εθνικισμό, θα πατήσει από εδώ και εμπρός και μέχρι τις εκλογές, η ΝΔ, κάποιοι ορθόδοξοι ταλιμπάν της Ιεράς Συνόδου και το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα. Το ίδιο σύστημα που προσπάθησε να σε έπεισε πως φταις εσύ εξίσου με τα χρυσοποίκιλτα τζάκια τους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδηςδεν είναι πια οι γραφικοί ακροδεξιοί που "φόρεσε" στο κόμμα , ο "τρελαντώνης".
Είναι αυτό που πραγματικά, πλέον, αντιπροσωπεύει.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου