Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Είναι οι φασίστες μαθητές;

του Ανδρέα Πετρόπουλου
Είναι οι μαθητές φασίστες;
Υπό τύπον τάχα ερωτήματος, και με επίφαση του δικαιώματος των νέων στις κινητοποιήσεις, παλαιοί και νέοι πατριδοκάπηλοι δοκιμάζουν την τύχη τους.
Από την ακροδεξιά συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, το ακραίο κέντρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με την αγωνία επιβίωσης να τα επιτρέπει πλέον όλα (!), μέχρι τη ραγδαίως μετεξελισσόμενη και "εθνικώς συγκλίνουσα" αντινατοϊκή - αντιιμπεριαλιστική Αριστερά τίθεται το ερώτημα ως δικαιολογητική βάση μιας νέας εθνικοφροσύνης: "Είναι οι μαθητές φασίστες;".
Μας λένε υποκριτικά: Γιατί τα βάζετε με τα παιδιά που κάνουν καταλήψεις διαμαρτυρόμενα για την (επαίσχυντη) συμφωνία των Πρεσπών; Και συνεχίζουν: «Το να αντιδρά κανείς και να προσπαθεί να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών από μόνο του είναι μια αντίδραση πατριωτικού χαρακτήρα που βάζει στο κέντρο την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας».
Η -ονομαζόμενη από τους ίδιους- «πατριωτική ευαισθησία των μαθητών» επιχειρεί να κρύψει το ξεχείλωμα του δικού τους λαϊκισμού και τη στόχευση μιας ετερόκλητης συμμαχίας από ανοιχτά φασίστες, ακροδεξιούς και όψιμους υπερπατριώτες του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Δεξιάς που μοιράζουν και μοιράζονται αναμασώντας: «Επιτέλους, ο χώρος της Παιδείας δεν είναι μονοπώλιο της Αριστεράς (!) ...μιας Αριστεράς που μισεί την πατρίδα, που είναι ανιστόρητη και εθνομηδενιστική»!
Η ευαισθησία για την πατρίδα μας, την καταγωγή μας, τους προγόνους μας και πώς αυτά πλάθονται στα μυαλό των νέων παιδιών είναι υπόθεση των εκπαιδευτικών, των δασκάλων τους μέσα στο ίδιο τους το σχολείο.
Όταν όμως, έστω για πρόσκαιρα πολιτικά και συνδικαλιστικά οφέλη, αντιγράφουμε (π.χ. ως ΔΑΚΕ) τις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής, τότε είναι ζαριά στη "μαύρη νύχτα".
Είναι άνοιγμα του σχολείου στους φασίστες και το επόμενο βήμα είναι η υιοθέτηση του επικίνδυνου αφορισμού "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία"!
Επανερχόμαστε λοιπόν και αντιστρέφουμε το ερώτημα:
Είναι (και μπορεί ποτέ να είναι) οι φασίστες μαθητές; Ποτέ, εκτός αν "παραδώσουμε τα σχολεία στη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της".
Από τα ΜΜΕ μέχρι τις κάθε λογής μεταλλαγμένες πολιτικές παραφυάδες που συνωστίζονται για μια χούφτα ψήφους. Για την εξασφάλιση μιας πρόσκαιρης επιβίωσης δηλητηριάζουν τις ψυχές δεκαπεντάχρονων...

αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου