Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Το ξεσάλωμα των φασιστοειδών


Από τα συνθήματα σε σχολείο στον Γέρακα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στις εξέδρες γηπέδων μέχρι τις καταλήψεις σχολείων και τις υποκινούμενες  διαδηλώσεις μαθητών στη Βόρεια Ελλάδα με συνθήματα όπως «η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική» και η «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία», όλα δείχνουν ότι οι νεοναζί έχουν αποθρασυνθεί.

Όπως έδειξε και το πρόσφατο περιστατικό στον αγώνα της Εθνικής, για   τους αρουραίους που βγαίνουν από τους υπονόμους, ο χώρος του αθλητισμού αποδεικνύεται προνομιακός. Ένας αναγνώστης του Tvxs μας έγραψε πρόσφατα: «Απόψε μεταξύ 23.15-24.00 οδηγώντας προς Θεσσαλονίκη άκουγα εκπομπή στο Metropolis 95,5 που προσελκύει τους περισσότερους φιλάθλους (εύκολα θύματα δημαγωγίας) όπου κάποιος καλεσμένος δημοσιογράφος-οικονομολόγος-ειδικός Η/Υ (!) (που φαίνεται είναι τακτικός στην συγκεκριμένη εκπομπή) έβγαζε απίστευτες «ειδήσεις» για τα τρις των πετρελαίων στο Καστελόριζο που πουλάει ο Τσίπρας στους Τούρκους και Σκοπιανούς (απ’ όπου θα περάσει ο αγωγός), για τη δολοφονία Κατσίφα που έγινε με εντολή Ερντογάν σε Ράμα, για όλους τους πληρωμένους-λαδωμένους πολιτικούς πρώην και νυν, και ότι μίσος, πάθος φασιστικό και κατάμαυρο παραλήρημα μπορείτε να φανταστείτε.  Δεν μιλάμε για fake news, αλλά για μαύρη συκοφαντία χωρίς τις παραμικρές αποδείξεις».


Οι αιτίες για το φαινόμενο είναι πολλαπλές. Παρόμοια περιστατικά δεν αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα αποφασιστικότητα  από το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, αλλά ακόμη μεγαλύτερες είναι αυτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: η δημαγωγική της στάση, απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, νομιμοποίησε τους αρουραίους. Χωρίς να καταλαβαίνει, η άφρων, ότι τελικώς θα φάνε και την ίδια.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου