Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δυο γάιδαροι μαλώνανε στης Δημοκρατίας τον αχυρώνα


Ένα από τα παράδοξα της πολιτικής ζωής του τόπου είναι η απόπειρα της ΔΗΣΥ να επιρρίψει ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή για το σύστημα ασφαλείας του C4I, κάτι που γίνεται αμέσως μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη για την ίδια υπόθεση. 
Βουλευτές της ΔΗΣΥ απευθύνθηκαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας τον λόγο που δεν έχει φτάσει στη Βουλή βούλευμα που αφορά στην παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, ανάμεσά τους και για τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν κάποιος βάλει σε χρονική σειρά τις εξελίξεις θα διαπιστώσει ότι: Το ΠΑΣΟΚ το 2003 αγοράζει ένα άχρηστο και υπερκοστολογημένο σύστημα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ισχυρίζεται ότι την ευθύνη έχει η επόμενη κυβέρνηση, που το παρέλαβε, και όχι αυτή που το προμηθεύτηκε, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης έχει κλείσει από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως πλειοψηφία στην εξεταστική της Βουλής για τη Siemens το 2011.
Στην πραγματικότητα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σήμερα έχουν ταυτιστεί απόλυτα. Η επίθεση που γίνεται έχει στόχο τον Καραμανλή και φαίνεται να διαθέτει τη στήριξη, αν όχι συμφωνία, της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, όπου μάλιστα υπάρχει «σιγή ασυρμάτου» και κανείς δεν υπερασπίζεται την περίοδο Καραμανλή.
Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε στην πραγματικότητα κάποια εξέλιξη, κάποιο νέο στοιχείο, σε σχέση με την παραλαβή του C4Ι, μια υπόθεση που είχε κλείσει οριστικά με τη σύμφωνη γνώμη των δύο κομμάτων. Αντίθετα, δυσμενής εξέλιξη έχει υπάρξει για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ καθώς νέες μαρτυρίες εμπλέκουν τον Κώστα Σημίτη και Υπουργούς του σε μίζες για την προμήθεια του συστήματος, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα δικογραφία για χρηματισμό πρώην Υπουργού του.
Μάλιστα είναι οξύμωρο ότι επαναφέρουν στη δημόσια σφαίρα μια περίοδο της πολιτικής ζωής κατά την οποία η Siemens χρημάτιζε, αποδεδειγμένα και βάσει καταθέσεων, και τα δύο κόμματα αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς. Το πλέον παράδοξο είναι ότι  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναμοχλεύουν τα δικά τους σκάνδαλα και τη δική τους διαφθορά, πιστεύοντας ότι θα πλήξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο όμως είναι πως πέρα από τους ίδιους, με την τοξικότητά τους πλήττουν και τη Δημοκρατία. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου