Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Στην... κόντρα και ο Δήμαρχος Kέρκυρας για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου


nikolouzos

Μετά τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και ο Δήμαρχος Κέρκυρας με δήλωση του τόνισε πως η παραχώρηση του αεροδρομίου της Κέρκυρας αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη που βρίσκει τη δημοτική αρχή εντελώς αντίθετη. - "Θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο" λέει.
Κατηγορηματικά αντίθετως με την παραχώρηση (και) του αεροδρομίου της Κέρκυρας εμφανίστηκε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. Ο οποίος, αφού τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ αρνητική, υποστηρίζει στη συνέχεια, πως "πρόκειται για ακραίο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και των υποδομών της χώρας μας".
Ενώ επιπλέον, δηλώνει ότι "το αεροδρόμιο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προσοδοφόρα της χώρας που κατέχει την 5η θέση στη συνολική κίνηση επιβατών μεταξύ των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Επίσης, έχει οδηγηθεί σε σταδιακή και συνειδητή απαξίωση καθώς τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν γίνει έργα εκσυγχρονισμού του"
Τέλος, ο κ. Νικολούζος λέει κατηγορηματικά πως ο Δήμος θα αντιδράσει "στην παραχώρηση με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συμπαραταχθεί με όποια κινητοποίηση απαιτηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις"

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του Δημάρχου
Η παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στη γερμανική κοινοπραξία αποτελεί πολύ αρνητική εξέλιξη που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν την αντίθεσή μας στην εκποίηση δημοσίων υποδομών σε ιδιώτες και εν προκειμένω σε εταιρεία ξένων συμφερόντων. Παραμένουμε αμετακίνητοι σε αυτήν την θέση. Πρόκειται για ακραίο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και των υποδομών της χώρας μας, με την οποία παραχωρείται ο έλεγχος των αερομεταφορών περιοχών γεωστρατηγικής και οικονομικής σημασίας.
Η ανάγκη κάλυψης του δημοσίου χρέους δεν είναι δυνατό να ικανοποιείται με την παραχώρηση υποδομών που συνδέονται όχι μόνο με την ανεξαρτησία και την άμυνα μιας χώρας αλλά και με την ανάπτυξη και εξέλιξή της.
Υπενθυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προσοδοφόρα της χώρας που κατέχει την 5η θέση στη συνολική κίνηση επιβατών μεταξύ των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Επίσης, ότι έχει οδηγηθεί σε σταδιακή και συνειδητή απαξίωση καθώς τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν γίνει έργα εκσυγχρονισμού του.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος της Κέρκυρας θα αντιδράσει στην παραχώρηση με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συμπαραταχθεί με όποια κινητοποίηση απαιτηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου