Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας στην Κέρκυρα κι ο Ερημίτης στο σφυρί...



ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΓΙΣΔΑΚΗ
Προς κ. Πρωθυπουργό, ενταύθα...
Κι όταν λέμε ενταύθα, εννοούμε δύο βήματα πιο πέρα, στην Ερείκουσα.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Βρίσκεστε σε ένα νησί που σας έδωσε ένα από τα ισχυρότερα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές και το αυτό επανέλαβε και στο δημοψήφισμα, ακολουθώντας σας στο ΟΧΙ, που προτείνατε.
Αυτό το νησί, το νησί μου, σας πίστεψε και σας στήριξε. Πίστεψε αυτά που λέγατε όταν υποσχεθήκατε ισονομία, ισότιμη αντιμετώπιση, κράτος πρόνοιας και πρόβλεψη για τους μη έχοντες.
Σας πίστεψε και σας στήριξε όταν πριν δύο χρόνια επισκεφθήκατε αυτό το νησί και υποσχεθήκατε ότι θα μπείτε μπροστάρης στον αγώνα να μην εκποιηθεί ο τόπος μας, να μην ξεπουληθεί ο Ίσσος, ο Ερημίτης, το αεροδρόμιο και το λιμάνι. «Έγκλημα» το είχατε χαρακτηρίσει τότε.
Σήμερα, Πρωθυπουργός πια, βρίσκεστε και πάλι σ' αυτό το νησί.
Και σήμερα, μοιραία σύμπτωση, οι αθηναϊκές εφημερίδες βοούν για την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, που πλέον είναι υπό την ευθύνη της δικής σας κυβέρνησης, να μην αλλάξει απολύτως τίποτα στο ξεπούλημα του Ερημίτη. Να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο που επέλεξε η προηγούμενη κυβέρνηση, εκείνη που εσείς κατακεραυνώνατε ακριβώς για αυτές τούτες τις επιλογές της.
Αποφασίσατε να συνεχίσετε, κύριε Πρωθυπουργέ, ένα έγκλημα, εν πλήρη γνώση του ξεπουλήματος που –πλέον- θα φέρει και τη δική σας υπογραφή και βούληση.
Αποφασίσατε να πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και να πάρετε πίσω ότι υποσχεθήκατε τότε και μέχρι πρότινος.
Κι αποφασίσατε να τσαλαπατήσετε το τελευταίο –αν είχε απομείνει- ίχνος ελπίδας για την τύχη τούτου του τόπου.
Ο Ερημίτης, ξέρετε, είναι ένα πανέμορφο, παρθένο μέρος, που για όσους αγωνίστηκαν να παραμείνει δημόσιος, έγινε και έμβλημα αγώνα. Αγώνα κατά της κρατικής αναλγησίας και αδιαφορίας.
Αυτό τον τόπο αποφασίσατε να ξεπουλήσετε. Και μαζί μ' αυτόν και όσους στάθηκαν πιστοί στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημά του.
Τώρα που βρίσκεστε στο νησί μου, ελπίζω να βρείτε λίγο, από τον πολύτιμο χρόνο σας για να ασχοληθείτε με τα μυριάδες προβλήματά του. Ανάμεσά τους το αεροδρόμιο, ο Ερημίτης κι ο Ίσσος.
Αυτά που μέχρι πρότινος αγωνιζόσαστε να σώσετε και τώρα βιάζεστε να πουλήσετε μπιρ παρά. Και ν' απαντήσετε – αν βρείτε χρόνο – σε ένα και μόνο ερώτημα: Μετά από αυτές τις αποφάσεις της κυβέρνησής σας γιατί κανείς να σας πιστέψει και να σας εμπιστευτεί ξανά;

corfupress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου