Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ο Σταύρος Θεοδωράκης «βρίσκει» τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα

της Άντας Ψαρρά
Μια απόλυτα… τεκμηριωμένη προσέγγιση από τον αρχηγό του Ποταμιού αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες εμπλουτίζοντας ή και φτωχαίνοντας τον πολιτικό διάλογο πριν τις εκλογές.
Τα 11 λάθη του Τσίπρα καταγράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης που στην ουσία και κατά τα λεγόμενά του είναι στην ουσία 6, αφού τα 5 αναφέρονται σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσφατα εναντιώθηκαν στο μνημόνιο και αποχώρησαν από το κόμμα.
Κατά τα λοιπά επισημαίνει το λάθος που δεν πήραμε λεφτά τον Φεβρουάριο, χωρίς φυσικά να έχει κάνει τότε παρόμοια επισήμανση ο ίδιος ή το κόμμα του.
«Θετική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ επισημαίνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και προβλέπει η συμφωνία και δεσμεύεται ότι θα την στηρίξει», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του «Ποταμιού» το Φεβρουάριο.
Λάθος χαρακτηρίζει επίσης την «πρόσκληση των μεταναστών να έρθουν να λιαστούν στην Ελλάδα». Θυμίζουμε στον δημοσιογράφο αρχηγό του Ποταμιού ότι ο πόλεμος της Συρίας οδήγησε χιλιάδες πρόσφυγες στον ξεριζωμό και πολλούς από αυτούς στην Ελλάδα.
Η γνωστή δήλωση της υπουργού αναφερόταν στο γεγονός ότι οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα στη ζωή ακόμα και στις ξένες πλατείες. Δεν διευκρινίζει ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης τι θα έκανε ο ίδιος σε παρόμοια μετακίνηση προσφύγων.
Μήπως βίαιη αποτροπή; Μήπως κλείσιμο των συνόρων σε πρόσφυγες πολέμου πράγμα που πρόσφατα προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση της FYROM κάτω από τη διεθνή κατακραυγή;
Γιατί λοιπόν είναι «λάθος» η από τον ΟΗΕ επιβαλλόμενη φροντίδα των προσφύγων πολέμου; Άλλο «λάθος» κατά τον Στάυρο Θεοδωράκη είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου που κατάργησε την κατάφωρα αντισυνταγματική προηγούμενη νομοθεσία Αθανασίου, η οποία έχωνε σε απομόνωση όσους κρατούμενους ο ίδιος θεωρούσε «χειρότερους» λόγω της κατηγορίας και όχι της συμπεριφοράς.
Επίσης, η νομοθετική ρύθμιση Παρασκευόπουλου έδωσε δυνατότητες σε αρρώστους και βαριά αναπήρους να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής σπίτι τους. Αυτοί είναι οι πονηροί κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη;
Όσο για τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης πράγματι πολλές αναθεωρήθηκαν, ώστε να μην βρεθεί η χώρα εκτός Ε.Ε. Η ιστορία των πολιτικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ δυστυχώς πάντα ακόμα και πριν την κρίση αποτελούσε σε μεγάλο βαθμό επιδίωξη και σε λιγότερο πραγματική δυνατότητα.
Η επιβολή των capital controls δεν επιβλήθηκε στα καλά καθούμενα και κάποιος υπεύθυνος για τα οικονομικά στο «Ποτάμι» ίσως θα έπρεπε να ενημερώσει τον αρχηγό για το πώς έκλεισε εκβιαστικά η ευρωπαϊκή στρόφιγγα, πώς απέσυραν οι πατριώτες τις καταθέσεις τους και πώς τέλος κάθε κυβέρνηση όφειλε να κάνει το ίδιο για να προστατεύσει τους πολίτες της και τις καταθέσεις τους.  
Φτωχός, λοιπόν, ο απολογισμός λαθών του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα αν και υπάρχουν πολλά και σοβαρά λάθη στην διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης, που δεν εντόπισε στην χαριτωμένη και πρόχειρη αυτή καταγραφή.
Το χειρότερο όμως για τον αρχηγό του Ποταμιού είναι ότι το κύριο βάρος των καταλογιζόμενων «λαθών» αφορούν σε πρωτοβουλίες με στόχο την αποκατάσταση και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο ίδιος δε παρουσιάζεται ως γνήσιο τέκνο της νεοφιλελεύθερης συντήρησης, όταν αναφέρεται συχνά σε αυτές τις πρωτοβουλίες χαρακτηρίζοντάς της ως ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, φλερτάροντας έτσι με τις ακροδεξιές πρακτικές της κυβέρνησης Σαμαρά που ποτέ σχεδόν δεν είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως λάθη!
Ενδεικτικά: επιχειρήσεις σκούπα, προφυλακίσεις πάνω από τα όρια, υγειονομικές διατάξεις ντροπής, Φαρμακονήσι, Αμυγδαλέζα, άγρια καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων εργαζομένων και τα λοιπά.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου