Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αναστέλλεται η λειτουργία της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές



Για τη σημερινή απόφασή του να ανακληθούν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές.  O υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την απόφαση κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν νωρίτερα.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, συζήτησαν πολλά με τον πρωθυπουργό, αλλά ο βασικός λόγος της παρουσίας του ήταν να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για θέματα που αφορούν στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. «Το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, είναι πολλά πράγματα που εκκρεμούν και προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο», ανέφερε.
Σημείωσε ότι υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα που έχει να κάνει με τις Σκουριές. Όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο. «Με απόφαση μου σήμερα ανακλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές», τόνισε.
Παράλληλα, με αφορμή αυτό ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους γαι τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».

ΣΥΡΙΖΑ: Δίκαιωση του αγώνα των κατοίκων
Η απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για διακοπή των εργασιών στις Σκουριές, ύστερα από ανάκληση των σχετικών τεχνικών μελετών, δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
Στον αντίποδα αυτής της καταστροφικής επένδυσης,  θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξορύξεων και ιδιαίτερα των αποκαταστάσεων, και θα σέβεται τις  κοινωνικές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου