Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κέρκυρας: Τo ακτινολογικό... νοσεί, λόγω έλλειψης προσωπικού



To Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας ζητά την αμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων. Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει 26 άτομα στο Ακτινολογικό, όμως, υπάρχουν μόλις εφτά.

Η ανακοίνωση
Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι λιγότερο σε αριθμό από αυτόν που χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του. Μετά τη μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο τα προβλήματα της έλλειψης έγιναν εντονότερα λόγω της αναστολής νέων διορισμών και της μη αντικατάστασης των εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των τμημάτων να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας το οποίο εργάζεται με εξαντλητικά και παράνομα ωράρια χωρίς τα νόμιμα ρεπό και άδειες.
Ένα από τα τμήματα που νοσεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα είναι το Ακτινολογικό στο οποίο σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου θα πρέπει να καλύπτεται από 26 εργαζομένους (τεχνολόγους – ακτινολόγους) ενώ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο απασχολούνται μόνο 7 άτομα ,εκ των οποίων ο ένας συνάδελφος λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Κατά συνέπεια καλούνται οι έξι εναπομείναντες εργαζόμενοι να καλύψουν με όποιο κόστος τις βάρδιες στο κλασικό ακτινολογικό και τον αξονικό τομογράφο.
Τα παράνομα προγράμματα εργασίας με συνεχόμενες βάρδιες (7 ημέρες την εβδομάδα) χωρίς ρεπό ανάπαυσης και με διευρυμένο ωράριο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων ( σωματική και ψυχική) και δεν συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του τμήματος ,το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού. Καλούμε τους πολίτες της Κέρκυρας να να σταθούν στο πλευρό μας και μαζί να δώσουμε αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
-Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
-Άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων με εργαζομένους πλήρους και αποκλειστικής απασχόληση

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου