Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Την άλλη Κυριακή ψηφίζουμε;


Home

Όχι ακριβώς και νομίζω πως όλοι και όλες μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτή η φάση είναι κάτι περισσότερο από εκλογές, από αυτές τις εκλογές που αν άλλαζαν τις ζωές μας θα ήταν παράνομες. Φαίνεται, το βλέπεις, ότι αυτό που θα συμβεί την άλλη Κυριακή δεν θα είναι μία σκέτη εκλογική αναμέτρηση, γιατί πράγματι αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τις ζωές μας θα ήταν όντως παράνομες.
Όπως… παράνομα έγιναν δεκάδες βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της βύθισης των πολλών καλών ανθρώπων στη φτώχεια και την απελπισία. Όπως… παράνομη έγινε ακόμα και αλήθεια, το τι μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε, το γιατί, ας πούμε, ενώ ξεφτιλίστηκε ο κατώτερος μισθός και μαζί του όσοι και όσες πληρώνονται με τον κατώτερο μισθό, δεν πειράχτηκε ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά των εκατομμυριούχων. Όπως έγινε νόμος η αδικία, καθαρές κουβέντες, αυτό έγινε και αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Με κάθε τρόπο.
Την άλλη Κυριακή, πράγματι, ψηφίζουμε για να απαλλαχτεί, στο μέτρο του δυνατού, αυτός ο τόπος από μία κακή και διαφθαρμένη, όσο δεν πάει, όσο δεν μπορείς να φανταστείς, διακυβέρνηση. Ψηφίζουμε για μία καλή διακυβέρνηση που θα ξηλώσει τους άδικους νόμους, που θα φορολογήσει τους πλούσιους περισσότερο απ’ ότι τους φτωχούς, που θα νοιαστεί για τους ανθρώπους που δεν έχουν απολύτως τίποτα και που θα διαπραγματευτεί, με το μυαλό στους από τα κάτω, την έξοδο της χώρας από την καταστροφική παγίδα του χρέους. Και ότι βγει.
Την άλλη Κυριακή είναι αλήθεια ότι δεν ψηφίζουμε ακριβώς. Θέλουμε να πάρουμε και εκδίκηση, θέλουμε να τους τρίψουμε στα μούτρα τις «αλήθειες» τους, να ποδοπατήσουμε τις βεβαιότητες τους, να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι τελείωσαν οι μέρες τις αφθονίας τους, θέλουμε πολλά πράγματα, θέλουμε ζωντανοί και φαντάσματα να πάρουμε στο κυνήγι τα ζόμπι και τα καθίκια, τους φασίστες και τους νεοφιλελεύθερους. Την άλλη Κυριακή δεν ψηφίζουμε, τους ισοπεδώνουμε!

Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου