Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Φυλακές Κέρκυρας: Χωρίς γιατρό, χωρίς κοινωνικό λειτουργό, χωρίς χώρο


Fylakes proto

Αποκαλυπτικός ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας για τις συνθήκες που επικρατούν στις Φυλακές Κέρκυρας. Να δοθούν άμεσα λύσεις ζητούν οι δικηγόροι, που επισκέφθηκαν με την ευκαιρία των εορτών τους χώρους και είδαν εκ του σύνεγγυς τα μεγάλα προβλήματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας επισημαίνει την έλλειψη χώρων για την φιλοξενία των φυλακισμένων, που είναι υπεράριθμοι με συνέπεια «σε δίκλινα κελιά να τοποθετείται τρίτο στρώμα στο δάπεδο». Απευθύνουν ανοικτή παράκληση να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις γιατρού και κοινωνικής λειτουργού που παραμένουν κενές, τονίζοντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο και ενημερώνουν ότι ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος προέβη σε διάβημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Βραδή έχει ως εξής:
«Την 5.1.2015 ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. επισκέφθηκε, επ' ευκαιρία των γιορτών, τις Φυλακές Κέρκυρας για να εκφράσουν τις ευχές των μελών του Συλλόγου του ΔΣΚ σε φυλακισμένους και εργαζόμενους και για να δοθούν μικρά δώρα.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης έλαβε χώρα ενημέρωση της αντιπροσωπείας του Δ.Σ. για τις συνθήκες που επικρατούν στις Φυλακές.
Παρά τις κατά καιρούς γενόμενες ανακαινίσεις, το πρόβλημα των χώρων ενδιαίτησης της Φυλακής παραμένει οξύ τόσο λόγω των ελαττωμάτων που εμφάνισαν τα γενόμενα σε ορισμένες ακτίνες έργα όσο και εξαιτίας των υπεράριθμων φυλακισμένων. Δυστυχώς, εξαιτίας του γνωστού προβλήματος του υπερπληθυσμού των φυλακών, οι υπάρχοντες χώροι δεν επαρκούν και έτσι στα δίκλινα κελιά τοποθετείται τρίτο στρώμα στο δάπεδο για τρίτο κρατούμενο. Οι οργανικές θέσεις του γιατρού και κοινωνικού λειτουργού παραμένουν κενές, δεν καλύπτονται, προφανώς για τους γνωστούς λόγους λιτότητας, και έτσι η Φυλακή λειτουργεί χωρίς γιατρό και κοινωνική λειτουργό!
Οι συνθήκες αυτές δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Πρέπει να δοθούν αμέσως λύσεις!
Ο Δ.Σ.Κ. προέβη ήδη στο επιβαλλόμενο διάβημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των ως άνω προβλημάτων.
Και στο μεν πρόβλημα του υπερπληθυσμού βραχυπρόθεσμη λύση μπορούν να δώσουν μόνο διακρατικές συμφωνίες ώστε αλλοδαποί κρατούμενοι να εκτίσουν τις ποινές τους στις φυλακές της πατρίδας τους. Οι ελλείψεις όμως γιατρού και κοινωνικής λειτουργού είναι απαράδεκτες και πρέπει να καλυφθούν άμεσα».

Η είδηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Corfu-free-Press την Κυριακή 11/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου