Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Μητσοτάκης και οι καθαρίστριες



του Απόστολου Διαμαντή
Είδα τυχαίως χθες βράδυ μια συζήτηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Παππά στο Mega. Όλα πήγαιναν προβλέψιμα με τον Κυριάκο να ρωτάει συνεχώς το γνωστό: που θα βρείτε τα λεφτά! Και ξανά μανά το ίδιο, που θα βρείτε τα λεφτά. Και ήταν τόσο χαρούμενος με το ατράνταχτο επιχείρημά του, που δεν άφηνε ούτε την Τρέμη με τον Ευαγγελάτο να ρωτάνε και άρχισε να ρωτάει ο ίδιος αυτοπροσώπως τον εμβρόντητο Παππά, ενώ η Τρέμη με τον Ευαγγελάτο εις μάτην του φώναζαν πως τους παίρνει τη δουλειά. Αυτός τίποτα. Που θα βρείτε τα λεφτά, ρωτούσε με λάβρο ύφος.
Φυσικά τα λεφτά δεν βρέθηκαν τα έρμα. Βρέθηκαν όμως οι καθαρίστριες του υπουργείου των οικονομικών που ο ίδιος είχε απολύσει, ώστε να λυθεί το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας. Εκεί βρέθηκαν τα λεφτά. Τα βρήκε ο ίδιος. Ξέρετε κε Παππά, πόσα έπαιρναν οι καθαρίστριες που θέλετε να προσλάβετε ξανά, είπε. Πόσα, τον ρωτάει ο Παππάς. Ένα χιλιάρικο, του κάνει ο Κυριάκος!
Εκεί ακριβώς ξεκαθάρισε και το πολιτικό τοπίο εντελώς. Διότι, όταν ένας υπουργός εμφανίζεται ως απλός ταμίας μιας εταιρίας, έχει οριστικά χάσει το τρένο της πολιτικής σφαίρας. Ανήκει σε άλλη σφαίρα. Της λογιστικής. Και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η ΝΔ πέφτει με πάταγο. Διότι μετέτρεψε μια πολιτική διακυβέρνηση σε λογιστικό γραφείο.
Άκου ένα χιλιάρικο μια καθαρίστρια! Δεν της φτάνουν 500; Δηλαδή γιατί 500, σκέφτηκε ο Κυριάκος. Δεν την διώχνουμε τελείως, να τα γλυτώσουμε όλα; Και έτσι φαντάζομαι θα πήγε στους επίσης εμβρόντητους τροϊκανούς και θα τους το πρότεινε. Διότι δεν φαντάζομαι βεβαίως, κοτζάμ οικονομολόγοι της Νέας Υόρκης να έκαναν 8 ώρες πτήσης για να απολύσουν μερικές καθαρίστριες! Θα είπαν οι άνθρωποι, εφόσον καθαρίστριες θέλει να απολύσει, ας τις απολύσει. Δικές του είναι.
Και κάπως έτσι τελειώνει οριστικά και το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης. Όπου πολιτικοί χωρίς κανένα ενδοιασμό, εκπρόσωποι ενός πολιτικού προσωπικού που αναπαράγεται ex officio, πετάνε στο δρόμο καθαρίστριες τις οποίες αποπάνω τις βρίζουν κιόλας. Του φάνηκαν υπερβολικά πολλά του Κυριάκου χίλια ευρώ για μια γυναίκα που καθαρίζει σκάλες και τουαλέτες!
Έμεινε   ωστόσο και μετέωρο το ερώτημα “που θα βρείτε τα λεφτά”. Έχω εγώ μια απάντηση, αρκετά χρηστική για τον Κυριάκο. Νομίζω πως πράγματι οι αδαείς ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν που θα βρoύνε τα λεφτά.
Γνωρίζουν όμως που θα βρούνε τα ψηφοδέλτια…

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου