Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η Ευρώπη χλευαζει το «terror story» Σαμαρά (διαβάστε δημοσιεύματα και δηλώσεις)


Γιούνκερ

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο και οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων με τις οποίες αποδομείται το «terror story» του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε αναλυτικότερα:
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι): «Η Ελλάδα δε θα φύγει από την Ευρωζώνη, δε θα διώξουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη». «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα». Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δήλωσε πως δεν θα ήθελε να παρεισφρήσει στα εσωτερικά της χώρας.
Κορριέρε Ντέλλα Σέρα: Με πρωτοβουλία του Στέφανο Φασίνα, πρώην αναπληρωτή υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, εγκρίθηκε απόφαση με την οποία οι Δημοκρατικοί (το κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.) ζητούν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να ξεκινήσει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Παράλληλα, τα μέλη της διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Ρέντσι να παρέμβει σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αποφευχθεί η όποια ανάμειξη ξένων κρατών και διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών στις ελληνικές εκλογές. Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι όσο πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, τόσο πληθαίνουν οι φωνές και οι θέσεις της ιταλικής αριστεράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε πέντε ημέρες πρόκειται να μεταβούν στην Ελλάδα πάνω από διακόσιοι ιταλοί αριστεροί πολιτικοί, ακτιβιστές για να εκφράσουν την στήριξή τους στην ελληνική Αριστερά, με την πεποίθηση ότι «αν καταφέρει να αλλάξει η Ελλάδα, τότε θα αλλάξει και η Ευρώπη».
BLOOMBERG: «ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ». «…η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη». Αυτή είναι η άποψη των οικονομολόγων σε έρευνα που διεξήγαγε το πρακτορείο ενόψει της διαφαινόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μια νίκη του Τσίπρα, είτε αυτοδύναμα είτε σε συνασπισμό, θα είχε ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, ενώ το 57% δήλωσε το ίδιο σε περίπτωση νίκης του Σαμαρά.
Ρομάνο Πρόντι (αναλυτικό άρθρο γνώμης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο): Με τίτλο «Η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ». «…Οι εκλογές, στην μικρή Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για την μεγάλη Ευρώπη. Ας ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσει και η μεγάλη Γερμανία».
ΝΥΤ: «…σε μια περίοδο που η Ιταλία και η Γαλλία, ανάμεσα σε άλλες χώρες, αμφισβητούν την Γερμανική ορθοδοξία περί λιτότητας, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην σχηματοποίηση αυτού του ευρωπαϊκού debate».
Tageblatt (Λουξεμβούργο, ανταπόκριση της Anke Stefan): Με τίτλο «Οι κλινικές ως ασθενείς» και υπότιτλο «Ελλάδα – Εθελοντές κρατούν στη ζωή τα νοσοκομεία», στην οποία αναφέρει ότι «το ελληνικό κράτος έκανε μαζικές περικοπές στο χώρο της υγείας», ότι «σε πολλές περιοχές της χώρας διαμορφώθηκαν κλινικές, που τις διαχειρίζονται εθελοντές, κυρίως σε δημοτικά διαμερίσματα, όπου ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι «για τους ανέργους, ιδίως, αυτές οι κλινικές είναι κάποια ελπίδα».
NEUES DEUTSCHLAND: Πολιτικοί του κόμματος της αριστεράς (Die Linke), των σοσιαλδημοκρατών (SPD), των πρασίνων και των χριστιανοδημοκρατών (CDU) επικρίνουν την ανάμειξη στις ελληνικές εκλογές.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου