Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

O πισινός της μαϊμούς



Eίναι στιγμές που σκέφτομαι, ότι ο εθνικός ύμνος θα πρέπει να αντικατασταθεί από το εμβατήριο του Καραγκιόζη. Διαβάζεις τα καθέκαστα και σκέφτεσαι ότι, δεν μπορεί, όπου να ‘ναι θα βγουν ο Χατζηαβάτης, ο Μπαρμπα-Γιώργος και ο Μπογδάνος ντυμένος Κολλητήρι.  Στα δεξιά του πανιού το Σεράι, στα αριστερά η παράγκα.
του Νίκου Παπαδογιάννη
Ας αφήσουμε, όμως, την παράγκα, γιατί αυτή παραπέμπει σε άλλου τύπου λημέρια. Και εκείνα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, αστεία.
Μήπως όμως έχουν πλάκα τα απίθανα που ζούμε; Θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν σοβαρά. Θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν γελοία. Ακόμα και το Θέατρο Σκιών ωχριά μπροστά στη νεοελληνική καθημερινότητα. Το μόνο που της λείπει είναι το γέλιο.
Δράκα ακροδεξιών που αυτοαποκαλούνταν «Ιερολοχίτες» μπουκάρισε σε θέατρο της Θεσσαλονίκης και διέκοψε παράσταση, επειδή οι ηθοποιοί (που εκπαραθύρωσαν τους εισβολείς) ανέφεραν το όνομα του Κυρίου επί ματαίω . Λες και ο ορίτζιναλ Ιερός Λόχος πίστευε στον Κύριο, αλλά δεν βαριέσαι, ας το καταπιούμε και αυτό.
Ιερός λόχος μητροπολιτών και παπάδων πίεσε την αριστερή Δημοτική Αρχή ολόκληρης Πάτρας για να ματαιωθεί συναυλία του εξαίρετου χέβι μέταλ συγκροτήματος Rotting Christ, επειδή η ονομασία του προσβάλλει τον Κύριο ημών που λέγαμε παραπάνω. Η αριστερή αρχή, άθεη ξε-άθεη, έσπευσε να κλίνει το γόνυ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κατέθεσε στεφάνι στον «Δρομέα» του Βαρώτσου, τον οποίο οι προδότες, και το πουταναριό ντε, σκοπεύουν, λέει, να στείλουν στα Σκόπια. Μη γελάτε, από αυτούς που θα μας στείλουν στο ψυχιατρείο περιμένουμε να βρούμε την υγειά μας.
Ομάδα σκοταδόψυχων πυρπόλησε με στουπιά τα γραφεία οργανισμού που προσφέρει δωρεάν εξετάσεις HIV και αρνείται να ξεχωρίσει τους επισκέπτες σε Έλληνες και ξένους, άντρες και λιγότερο άντρες, βαρβάτους και αδερφές.  «Μας πρήξατε τα παπάρια με τον Ζακ», υποθέτω ότι λένε κάθε βράδυ πριν την προσευχή.
Μαθητές σχολείων στα Γρεβενά, στη Σάμο και αλλού κήρυξαν αποχή, επειδή οι γονείς τους φοβούνται τα ανεμβολίαστα προσφυγόπουλα – οι ίδιοι γονείς, που θεωρούν τα εμβόλια εργαλεία του διαβόλου, των Εβραίων και του Σόρος. Εκτός αν είναι της Novartis και του ΚΕΛΠΝΟ βέβαια, οπότε είναι ευλογημένα.  
Δύσμοιρο βρέφος έπεσε από τα χέρια ιερωμένου την ώρα του «σαραντισμού» και έσπασε το ποδαράκι του, ενώ τραυματίστηκε και στο κεφάλι. Περίοικοι καταγγέλλουν τον γηραλέο παπά, αλλά ουδείς βρίσκει κάτι να ψέξει γονείς που υποβάλλουν νεογνά σε μεσαιωνικά μαρτύρια ή για την εκκλησία που τσεπώνει σαράντα αργύρια.
Κάτοικοι της Λέσβου ύψωσαν αυθαίρετα σταυρό στις ακτές του ταλαίπωρου νησιού, για να τον βλέπουν οι μισοπεθαμένοι πρόσφυγες και να πιάνουν το υπονοούμενο. «Κύριοι, θαλασσοδέρνεστε για να φτάσετε στην κοιτίδα του σύγχρονου ρατσισμού». Πολλοί από αυτούς που επέμειναν τραμπουκίστηκαν σε κεντρική πλατεία.
Όλα αυτά τα θαυμαστά, μαζί και αρκετά άλλα που ξεχνώ ή θεωρήθηκαν φυσιολογικά απαρατήρητα μέσα στον ορυμαγδό της καφρίλας, προέκυψαν από την αποδελτίωση του τελευταίου 10ημέρου. Δέκα μέρες στον πλανήτη Ελλάδα κάνουν το Δελφινάριο να ωχριά και στέλνουν τους γελοιογράφους στο ταμείο ανεργίας. Όσους, τέλος πάντων, δηλώνουν ακόμα γελοιογράφοι και όχι κυριακογράφοι.
Πάντα έτσι, κοινωνικά αναλφάβητοι ήμασταν ή απλώς ήρθαν τα social media να δείξουν πόσο κόκκινος είναι ο κώλος της μαϊμούς; Μπορεί, βεβαίως, να φταίει και ο αφιλότιμος ΣύΡιΖα για αυτή την κατάντια. Το σύνδρομο στέρησης φέρνει ομαδική υστερία και οι βουτιές από ψηλά προκαλούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αφασία.
Ας το ομολογήσουμε, λοιπόν, για να τελειώνουμε. Άδωνις, Πατούλης, Γιαννάκος, Νίκος Γεωργιάδης και Τάκης Τσουκαλάς αξίζουν σε τούτο τον τόπο. Και Κεφαλογιάννης δίπλα στον Ζαγοράκη, για αμυντικό χαφ στα Κύπελλα Ευρώπης. Όχι αριστερά ούτε αριστερά λάιτ ούτε αριστερά που να ματαιώνει συναυλίες. Η ορκωμοσία της επόμενης κυβέρνησης, εάν δικαιωθούν οι οιωνοσκόποι και θριαμβεύσουν οι ταλιμπάν του μεσαιωνισμού και της οπισθοδρόμησης, θα πρέπει να γίνει μπροστά στο γλυπτό του Βαρώτσου.
Καλού κακού ας παραγγείλουμε όμως και κανένα άγαλμα του Μεγαλέξανδρου, ή έστω του Κατσίφα, γιατί ο «Δρομέας» θα πάρει δρόμο, μήπως γλιτώσει. 
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου