Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ο τρόμος και το μίσος των λευκών χριστιανών

Να τρέφουν τον ίδιο πόνο και την οργή οι θύτες ώστε να οδηγούνται σε μαζικές δολοφονίες προσφύγων, που έγιναν πρόσφυγες χωρίς να το έχουν επιλέξει, πώς εξηγείται; Η επιστροφή του φασισμού στην εποχή μας
του Δημήτρη Χρήστου 
Η πολύνεκρη επίθεση του Αυστραλού ακροδεξιού ρατσιστή σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία έγινε παγκόσμιο θέμα. Η κάλυψη του γεγονότος, άπλετη. Η αναζήτηση των γεγονότων και των αιτιών που τροφοδοτούν την παρατεταμένη τρομοκρατική δράση, περιορισμένη.
ΛΙΓΟ μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους Τζούνιορ με δηλώσεις του δεσμεύτηκε να εξαλείψει τη "μήτρα του κακού", την πληγή που πονάει τον αραβικό κόσμο, τροφοδοτεί τελικά τον φονταμενταλισμό και ενισχύει τις διαθέσεις για απαντήσεις με τρομοκρατικές επιθέσεις. Η "μήτρα του κακού" ήταν το παλαιστινιακό πρόβλημα, έτσι όπως το διαχειριζόταν και ακόμα το διαχειρίζεται η κυβέρνηση του Ισραήλ.
ΠΟΙΟ ήταν το αποτέλεσμα; Η αμερικανική ηγεσία εισέβαλε στο Αφγανιστάν για να εξολοθρεύσει τους τρομοκράτες και από τότε παραμένει εκεί χωρίς να μπορεί να ολοκληρώσει την αποστολή της.
Η ΔΙΑΘΕΣΗ της δεν κόπηκε από το αδιέξοδο στο Αφγανιστάν. Το 2003 εισέβαλε στο Ιράκ κατασκευάζοντας ψεύτικα στοιχεία για κατοχή πυρηνικών όπλων από τον Σαντάμ. Αποτέλεσμα, δέκα χρόνια μετά το μισό Ιράκ και η μισή Συρία να ελέγχονται από ισλαμιστές φονταμενταλιστές. Μεγάλο μπέρδεμα κι εκεί. Σταμάτησαν;
ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ μέσω της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας ομάδες ισλαμιστών με σκοπό να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Άσαντ. Και μετά ανέτρεψαν τον Καντάφι στη Λιβύη, διαλύοντας μια χώρα που λειτουργούσε, τουλάχιστον, σαν ενιαίο κράτος.
ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ; Άρπαξαν τον πετρελαϊκό πλούτο των χωρών αυτών και, πέρα από τα κέρδη του λεγόμενου στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, δημιούργησαν μια νέα μεγάλη οικονομία υπηρεσιών και κατασκευών για της ζημιές που προκάλεσαν οι ίδιοι!
ΠΟΣΟ κόστισαν οι πολεμικές επιχειρήσεις τους; Το μέχρι σήμερα κόστος των αμερικανικών εισβολών σε Ιράκ και Αφγανιστάν ξεπερνά τα 3,7 τρισεκατομμύρια (!) δολάρια, τα οποία κατέβαλαν φυσικά οι Αμερικανοί φορολογούμενοι.
ΚΑΙ ΤΙ άφησαν πίσω τους, που πληρώνουν οι αφελείς σύμμαχοί τους στην Ευρώπη; Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση CARE, ο συριακός πόλεμος προκάλεσε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίπου 13 εκατ. Σύροι (σε μια χώρα 23 εκατ. κατοίκων) έχουν εκτοπιστεί ή έχουν φύγει πρόσφυγες. Οι νεκροί ξεπερνούν τις 370.000, ενώ 2,9 εκατ. άνθρωποι ζουν με μια μόνιμη αναπηρία! Πάνω από 2,7 εκατ. πρόσφυγες ξέφυγαν από το Αφγανιστάν.
ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο πληθυσμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Σε όλον τον κόσμο, 68,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας αριθμός άνευ προηγουμένου, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 25,4 εκατομμύρια πρόσφυγες και ανάμεσά τους πάνω από τα μισά είναι παιδιά.
ΝΑ ΤΡΕΦΟΥΝ μίσος ή οργή πολίτες από τις χώρες των πειραμάτων της Δύσης, το καταλαβαίνω. Το κατάλαβα διαβάζοντας την ιστορία της Σινάζ Αμούρι. Η Σινάζ, Παλαιστίνια από τη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, ζώστηκε εκρηκτικά τα οποία πυροδότησε σε καφετέρια του Τελ Αβίβ. Έψαξαν λοιπόν και βρήκαν ότι η δράστης και θύμα ήταν φοιτήτρια της Νομικής στο Αμάν. Τι την παρακίνησε; Πριν από λίγες μέρες, στην εξώπορτα του σπιτιού της είχαν δολοφονηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ο αδερφός της και ο εξάδελφός της. Το αίμα τους είχε ποτίσει την ξύλινη εξώπορτα και τα σκαλιά. Η Σινάζ είχε δηλώσει, πριν αποφασίσει να ζωστεί τα εκρηκτικά, πως αυτή η εικόνα τη στοιχειώνει τόσο πολύ, που δεν μπορεί και δεν θέλει να ζήσει άλλο!
ΝΑ ΤΡΕΦΟΥΝ όμως τον ίδιο πόνο και την οργή οι θύτες, ώστε να οδηγούνται σε μαζικές δολοφονίες προσφύγων, που έγιναν πρόσφυγες χωρίς να το έχουν επιλέξει, πώς εξηγείται; Όπως εξηγείται το μίσος του Ναζισμού κατά των Εβραίων. Η επιστροφή του φασισμού στην εποχή μας. Το βιώνουμε κι εδώ!
ΚΑΝΕΙΣ φονιάς προσφύγων δεν στρέφεται κατά εκείνων των ηγετών που δημιούργησαν την προσφυγική κρίση. Κατά του Μπους και του Μπλερ. Και ο χριστιανισμός με τη μορφή που πήρε, ως εταίρος των κοσμικών εξουσιών και χειραγωγός των πιστών, μένει αδιάφορος για τους δικούς του φονιάδες. Πόσες ανακοινώσεις εξέδωσαν οι επικεφαλής των χριστιανικών εκκλησιών για γεγονότα στη Νέα Ζηλανδία και οι δικοί μας για τη βία στην Κόνιτσα;
Δυστυχώς, άλλοι σπέρνουν τους ανέμους κι άλλοι θερίζουν τις θύελλες.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου