Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Προσοχή στην σκόνη κάτω από το χαλί, Κυριάκο



Και πόσο να θάψεις μια είδηση που ξέρουν όλοι; Κι άντε και την έθαψες, πόσο να την αποποιηθείς;
της Λένας Διονυσίου
Ο Νίκος Γεωργιάδης, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε με αναστολή για ασέλγεια σε ανηλίκους άνω των 15 ετών. Στο πλευρό του, βαρυσήμαντα στελέχη της ΝΔ κι άλλα τόσα να ποιούν την πάπια.
Να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Κανένας Άνθρωπος δεν θα κατηγορούσε τον Γεωργιάδη, επειδή γουστάρει αγόρια. Καθόλου δε μας ενδιαφέρει το ζήτημα. Ακόμα κι αν η σεξουαλική σχέση γινόταν με ξεκάθαρη συναίνεση και πάλι, το ζήτημα θα ήταν λιγότερο σοβαρό. Αλλά εδώ μιλάμε για ανήλικα παιδιά που ήταν θύματα trafficking. Και ξέρουμε τι σημαίνει trafficking;
Πώς δεν ξέρουμε, όλοι ξέρουν. Είναι ανθρώπινη διακίνηση, σύγχρονοι σκλάβοι, θύματα ανείπωτης εκμετάλλευσης. Κι αυτό το ηθικό βάρος δεν χωράει τσιτάτα που μόλις πρόσφατα ανακάλυψε η ΝΔ περί… υπεράσπισης της ομοφυλοφιλίας του καθενός.
Ένα το κρατούμενο, λοιπόν. Η εκμετάλλευση ανθρώπων σκλάβων. Δεύτερο το κρατούμενο; Οι μαρτυρίες των θυμάτων, ένα εκ των οποίων λέει πως υπέστη τρομερής αγριότητας βιασμό από τον Νίκο Γεωργιάδη.
Βιασμό. Το θύμα μιλάει για βιασμό. Κι ας έρθει όποιος μπορεί να το αναιρέσει, τώρα που μαζεύονται πολλά. Ο βιασμός είναι έγκλημα, είτε με ενήλικα θύματα, είτε –και πολύ περισσότερο- με ανήλικα. Αν δε, προσθέσεις και όλα τα δεδομένα, τον επι πληρωμή βιασμό ενός ανήλικου σκλάβου, ε, τότε παραμαζεύονται οι σκόνες κάτω από το χαλί της ΝΔ.
Αλλά να το πούμε κι αυτό: Κανένας δεν θα χρέωνε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν δεν είχε τσακιστεί να υπερασπιστεί τον Νίκο Γεωργιάδη. Αν κρατούσε μία απόσταση, έστω, αν όχι στάση καταδικαστική. Κανένας δεν θα επέρριπτε ηθικές ευθύνες.
Όμως, άπαξ και ανακοινώθηκε η πρωτόδικη απόφαση για τον κατηγορούμενο, βάλθηκαν να τον υπερασπιστούν. Ή να αποδομήσουν το έγκλημα με ανεκδιήγητο τρόπο: Τη μία δεν ήταν βιασμός, την άλλη μας πειράζει που ασέλγησε σε αγόρια, ενώ αν ήταν κορίτσια δεν θα μιλούσε κανένας (μα είναι δυνατόν;), την παράλλη αρνούνται όλο το κατηγορητήριο, την παρατρίτη κάτι άλλο. Μόνο ότι εφεύραμε τον Γεωργιάδη δε μας είπαν.
Κι αυτό είναι το βάρος που πέφτε ηθικό - ηθικό στην ΝΔ. Η άρνηση να κρατήσει –έστω- τις αποστάσεις της. Με αξιοπρέπεια. Μόνο άρχισε να ψάχνει χώρο κάτω από τα χαλιά.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου