Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ο Σταϊκούρας θα εκδώσει το μαρξιστικό σύστημα στο Βυζάντιο;



«Είναι δυνατόν στο βυζαντινό κράτος των νόμιμων κληρονόμων της εξουσίας να μας κάνουν πλάκα οι μαρξιστές;», το βασανιστικό ερώτημα που πρέπει πάραυτα να απαντηθεί
Παπαλάμπραινα
Με μεγάλη χαρά τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ διέδιδαν τις προηγούμενες ημέρες τη δική τους ερμηνεία για την έκθεση της Κομισιόν. Με ενθουσιασμό ανήγγειλαν την «κατάρρευση του αφηγήματος Τσίπρα». Επένδυσαν μάλιστα σε μια ενδεχόμενη εμπλοκή στην εκταμίευση του 1 δισ. Τα επιτελεία τους έκαναν όνειρα... χειμερινής νυκτός.
Έριχναν τα χαρτιά, διάβαζαν τα φλιτζάνια, έτρεχαν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες του μιντιακού τσαρλατανισμού και παρουσίαζαν τα δημοσιονομικά της χώρας να καταρρέουν, την έξοδο στις αγορές για δεκαετές ομόλογο να αποτυγχάνει, τα σπρεντ να εκτινάσσονται, μια νέα κρίση δανεισμού να μας ξαναχώνει βαθιά στα Μνημόνια.
Και δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των... έγκυρων ΜΜΕ και το μαδουροσυριζέικο Reuters έκανε λόγο για απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου στο χαμηλότερο επίπεδο ενός και πλέον έτους
Και ήρθε την Πέμπτη και ο Μοσκοβισί να δηλώσει ότι στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα αποφασιστεί κανονικά η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων. Όσον αφορά δε την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι καταγράφει την εξαιρετική πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και «άδειασε» τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. περί τέταρτου μνημονίου, δηλώνοντας ότι εργάζονται από κοινού με την κυβέρνηση σε νέο πλαίσιο που «δεν είναι μεταμφιεσμένο πρόγραμμα, δεν είναι μνημόνιο».
Τι γκαντεμιά είναι αυτή!
«Όλες οι διεθνείς εκθέσεις που έχουν πρόσφατα δημοσιευτεί, επιβεβαιώνουν την κριτική της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε χτες Παρασκευή ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «καθηλώνει την οικονομία, υπονομεύει την ανάπτυξη, αποθαρρύνει τις επενδύσεις και ενισχύει τη φοροδιαφυγή».
Μεσάνυχτα ήταν που βγαίνουν τα φαντάσματα και οι...αξιολογήσεις. Ο οίκος Moody's αναβάθμισε κατά δύο μονάδες την Ελλάδα χωρίς να ντρέπεται που διαψεύδει του ευσεβείς πόθους του Σταϊκούρα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και να σε «γλεντάει» κι από πάνω ο Τσακαλώτος
«Λίγες μόλις ώρες μετά την παρατήρηση του κ. Σταϊκούρα ότι όλες οι διεθνείς εκθέσεις επιβεβαιώνουν την κριτική της ΝΔ, η Moody's αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία κατά 2 βαθμίδες. Ίσως το timing να μην είναι το ισχυρότερο χαρτί είτε της ΝΔ είτε του ίδιου» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών στο twitter.
Ο κ. Σταϊκούρας, όμως, έπρεπε κάτι να πει...
Απαντώντας στο tweet Τσακαλώτου, ο Τομέαρχης Οικονομικών της Ν.Δ., στο twitter κι αυτός, είπε να κάνει δεξιό χιουμοράκι: «Ο κ.Τσακαλώτος άφησε τους "κύκλους" & έπιασε το Τwitter. Μάλλον οι μηχανισμοί των αγορών "φοβήθηκαν τα νταούλια" των "μαρξιστών". Επί της ουσίας της κριτικής για υπερφορολόγηση οικονομίας & κοινωνίας, "κιχ". Προφανώς, η αξιοπιστία δεν είναι το ισχυρότερο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ & του ίδιου».
Κύριε Τσακαλώτε, δεν μας είπατε, μην μας πείτε, πείτε μας...
Μέγα το σταϊκουροερώτημα και οφείλει ο κ. Τσακαλώτος να αφήσει τον Μαρξ και να πάει να απαντήσει για την υπερφορολόγηση της οικονομίας και της κοινωνίας. 
Να μας πει γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα, άλλο η φορολογία της οικονομίας και άλλο της κοινωνίας. Αυτός με ποιους είναι; Με αυτούς που είναι η οικονομία; Ποιοι είναι αυτοί άραγε οι κύριοι «οικονομία»; Μήπως ο ΣΕΒ; Μήπως η υγιής επιχειρηματικότητα Μαρινάκη; Με ποιο δικαίωμα θέλει τη φορολόγηση των εργοδοτών; Ποιος κυβερνά αυτό το κράτος των συμφερόντων;
Και μην τολμήσει ο κατάπτυστος μαρξιστής Τσακαλώτος να μας πει τίποτα από κείνα τα αριστερά «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά», γιατί θα αναγκάσει τη Ν.Δ. να ζητήσει τον εκτοπισμό του στη φιλική του Βενεζουέλα.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου