Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Πόσοι σκελετοί υπάρχουν ακόμη στις ντουλάπες;


Ένα ακόμη επεισόδιο στη διαπλοκή φαρμακευτικών εταιριών και πολιτικών προσώπων αποτελεί η αποκάλυψη του σκανδάλου με τις οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που χαρίστηκαν από τις πολιτικές ηγεσίες της περασμένης δεκαετίας. Ένα σκάνδαλο που απουσιάζει και πάλι από μεγάλη μερίδα των μίντια, τα γνωστά της "ομερτά" ενώ οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να σιωπούν.
Συνολικά 241 εκατομμύρια ευρώ έχασε το δημόσιο καθώς διαδοχικοί υπουργοί Υγείας από το 2006 μέχρι το 2008 φρόντιζαν να μην εκδίδουν την προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για  την είσπραξη των χρημάτων  που οφείλονται ως επιστροφή (rebate) των φαρμακευτικών, ενώ τα έτη 2009-10 η απόφαση εκδόθηκε αλλά μεγάλα ποσά δεν εισπράχθηκαν και ούτε βεβαιώθηκαν στην Εφορία. "Ανοίγοντας διάφορα συρτάρια βγαίνουν η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα 241 εκατομμύρια ευρώ κέρασμα στις φαρμακευτικές. Από εδώ και πέρα προτού ανοίξουμε οτιδήποτε, θα παίρνουμε προληπτικά έναν εισαγγελέα, μπας και μας βρει κανά κακό", σημείωσε σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ατέλειωτο το "πάρτι" που είχε στηθεί στην Υγεία και προφανώς δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση ότι επί σειρά ετών διαδοχικοί υπουργοί "αμέλησαν" να εισπράξουν ένα ποσό μαμούθ για το ελληνικό δημόσιο. Προφανώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει σε ένα συρτάρι κάποια φραγκοδίφραγκα αλλά σίγουρα απαιτεί πολιτική απόφαση να "ξεχαστούν" 241 εκατομμύρια του δημοσίου που χαρίστηκαν -πάλι- στις φαρμακευτικές εταιρίες. Πρόκειται για μια παγιωμένη τακτική υπέρ των φαρμακευτικών και  σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων
Η, κατά περίσταση, εύθικτη σε θέματα ηθικής αντιπολίτευση, μέχρι στιγμής δεν έχει ψελίσει ούτε μια λέξη για το σκάνδαλο που αποκαλύπτεται. Φαίνεται πως πλέον η "εξαφάνιση" από τα φιλικά ΜΜΕ κάθε είδησης που δεν εξυπηρετεί τη ΝΔ, όπως συνέβη και στην περίπτωση της υπόθεσης Γεωργιάδη, αποτελεί το τελευταίο διάστημα μια προσφιλή μέθοδο "θαψίματος" των σκανδάλων. Ωστόσο η σιωπή δεν μπορεί να "θάψει" και τις βαριές πολιτικές, αν όχι και ποινικές, ευθύνες. Μιλούν οι "σκελετοί", που καθώς φαίνεται, βρίσκονται σε διάφορες "ντουλάπες". 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου