Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αυτοί θα απαγορεύσουν το Πάσχα και εμείς θα κοιτάμε



του Μανώλη Καλουδά
Τις τελευταίες μέρες γίναμε ΞΑΝΑ μάρτυρες μιας χυδαίας αναπαραγωγής ψεύτικης είδησης, η οποία ξεκίνησε από τον Άδωνη Γεωργιάδη (είχε κάνει προηγουμένως και συγκεκριμένα από τον περασμένο Νοέμβρη σχετική ερώτηση στη Βουλή). Αναφέρομαι φυσικά στη δήθεν απαγόρευση του τραγουδιού «Μακεδονία Ξακουστή», το οποίο ακούστηκε ανήμερα της 25ηςΜαρτίου σχεδόν σε όλες τις παρελάσεις ανά την Ελλάδα.
Για την ιστορία, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε την απάντηση του ΥΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ. Μόνο που η απάντηση του, στις 14/2/2019, δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο.

Με… σύμμαχους αρκετά δήθεν «σοβαρά» ΜΜΕ και δεκάδες ψεκασμένες σελίδες στο facebook, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να κάνει να πιστέψει αρκετός κόσμος ότι οι «αναρχομπολσεβίκοι» που μας κυβερνούν απαγόρευσαν το συγκεκριμένο τραγούδι στο «βωμό» της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πριν μερικές εβδομάδες συνέβη σχεδόν το ίδιο φαινόμενο με τη δήθεν απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων, την οποία «αποκάλυψε» ένα άλλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επίσης προερχόμενο από το ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης.
Κοινός παρανομαστής και των δύο περιπτώσεων ότι οι σχετικές τοποθετήσεις έγιναν από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Ναι, του Γιώργου Αυτιά που είχε στεναχωρηθεί που δεν θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αλλά που τελικά μπορεί να είναι. Ναι, με τη Νέα Δημοκρατία με την οποία θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος «ανεβάζει» ανεξέλεγκτα fake news από τα 6 προφίλ του στο facebook.
Και αναρωτιέμαι τι θ’ ακολουθήσει; Η απαγόρευση της Κυριακής του Πάσχα; Η απαγόρευση του «Χριστός Ανέστη» το Μεγάλο Σάββατο ή του σουβλίσματος του αρνιού; Τι;
Και για να σοβαρευτούμε τελικά, εμείς ως πολίτες πώς διάολο θα προστατευτούμε απ’ όλο αυτό; Δεν πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός που να ελέγχει τη διασπορά fake news από βουλευτές; Και αναφέρομαι ειδικά σε αυτούς, γιατί άλλο να πει τη βλακεία του ο τάδε και ο δείνα κι άλλο ένας βουλευτής και πρώην υπουργός. Πώς να το κάνουμε; Ο λόγος του έχει άλλη βαρύτητα ακριβώς λόγω της ιδιότητάς του, ενώ αυτό που θα πει κάποιος άλλος θα φιλτραριστεί σε ένα άλλο επίπεδο από τον τηλεθεατή – αναγνώστη.
Μήπως τελικά η ίδια η Βουλή, η ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ πρέπει να πάρουν μεγαλύτερα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του χυδαίου – απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχεται – φαινομένου;
Γιατί εμείς πρέπει να είμαστε απροστάτευτοι σε αυτή την τρομακτική σπέκουλα προκειμένου να επωφεληθούν – ψηφοθηρικά στην προκειμένη περίπτωση – κάποιοι;
Όλο αυτό δεν είναι χτύπημα κατά της σημερινής κυβέρνησης, είναι χτύπημα κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, απλά όταν το καταλάβουμε ο Άδωνις Γεωργιάδης (ή οποιοσδήποτε σαν κι αυτόν) θα είναι Πρωθυπουργός.
Και τότε θα είναι αργά…
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου