Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Bloomberg: Η Novartis αυτοελέγχθηκε και τα βρήκε όλα νόμιμα


Bloomberg: Η Novartis αυτοελέγχθηκε και τα βρήκε όλα νόμιμα

της Άντας Ψαρρά
Θριαμβευτικά ανακοινώνουν σε ανάρτησή τους τα «Παραπολιτικά» του Γ. Κουρτάκη ότι σύμφωνα με το Bloomberg (!) δεν υπάρχει καμία απόδειξη χρηματισμού αξιωματούχων στην Ελλάδα από τη Novartis. Η είδηση ανέβηκε αρχικά στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» με τον τίτλο:

«Bloomberg: Καμία απόδειξη για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων έπειτα από εσωτερική έρευνα της Novartis» και μεταφέρθηκε στα «Παραπολιτικά» με ακόμα ένα βηματάκι προς την παραπληροφόρηση και με τίτλο: «Bloomberg για Novartis: Καμία απόδειξη χρηματισμού αξιωματούχων στην Ελλάδα».

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι το Bloomberg απλά δημοσιεύει την είδηση ότι η ίδια η φαρμακευτική εταιρεία έκανε εσωτερική έρευνα και κατέληξε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε δωροδοκία αξιωματούχων στην Ελλάδα! Αυτή είναι η είδηση, που συνοδεύεται και από την επισήμανση ότι οι έρευνες συνεχίζονται τόσο από την ελληνική όσο και από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Το πιο αστείο είναι ότι τα «Παραπολιτικά» υιοθετούν πλήρως τα συμπεράσματα της εσωτερική έρευνας της Novartis, υποβαθμίζουν αντικειμενικά την ελληνική δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές, τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, τις καταθέσεις, τα κατασχεμένα αρχεία του Φρουζή, μια και η καλή μας η φαρμακευτική εταιρεία που τόσο γενναία μας χορηγούσε με διαφημιστικά πακέτα διεξάγει την απόλυτα πειστική έρευνα!

Η Novartis δίνει μια καλή ιδέα και για άλλες ελεγχόμενες εταιρείες ή φορείς, όπως η εταιρεία του Λαυρεντιάδη, η εταιρεία των Μηλιώνη-Φλώρου, το Άσυλο Ανιάτων, το Γηροκομείο, να κάνουν ανάλογες έρευνες και να μην ταλαιπωρείται και η δικαιοσύνη. Και μετά να διοχετεύουν τα αποτελέσματα στο Bloomberg.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου