Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Άσε τους παιδεραστές, πιάσε τους αντιεξουσιαστές


Κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία ξεμένει από πολιτικό αφήγημα ή βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξαιτίας ζητημάτων ηθικής και διαφθοράς καταπιάνεται με το θέμα της "ανομίας" . Έτσι και τώρα... Μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης, και σε απόλυτο συγχρονισμό με τα ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως ο κήρυκας "της τάξης και της ασφάλειας" σε ένα χιλιοπαιγμένο επεισόδιο του ίδιου σήριαλ.
Μόνο που ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε να μιλά για την ανομία και για "μηδενική ανοχή στη βία" έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, δηλαδή το αστυνομικό τμήμα που είχε κλείσει η κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 και άνοιξε η "ανεκτική στη βία"  - κατά το αφήγημά του - κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είχε κλείσει για επιχειρησιακούς λόγους αλλά γιατί οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών και άλλων ομάδων ήταν καθημερινές εξαιτίας των άθλιων συνθηκών κράτησης που επικρατούσαν και της αστυνομικής βίας. Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως και το μιντιακό του σύστημα, μάλλον ξέχασαν πως η ΝΔ είχε καταργήσει 6.700 οργανικές θέσεις στην αστυνομία. 
Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η "ανομία", την οποία άλλωστε διαψεύδουν και τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Το πρόβλημά του είναι ότι ο ίδιος αλλά και το κόμμα της ΝΔ βρέθηκαν απίστευτα εκτεθειμένοι - και στο συντηρητικό τους ακροατήριο - εξαιτίας της απόλυτης κάλυψης που παρείχε η ηγεσία στο στενό συνεργάτη του, Νίκο Γεωργιάδη, για την καταδίκη του για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων κατ' εξακολούθηση. 
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, παρά τη συντονισμένη απόπειρα συγκάλυψης και αποσιώπησης της είδησης, και έτσι είναι πιο βολικό να μιλά ανέξοδα για αντιεξουσιαστές και όχι για παιδεραστές. Για τη ζυγαριά της ΝΔ που ομογενοποιεί τη βία για να τη δικαιολογει ή να τη δαιμονοποιεί αναλόγως πώς την βολεύει, δεν υπήρξαν ποτέ οι καταδίκες στελεχών της για παραδικαστικά κυκλώματα, χρηματισμό, παιδεραστία και άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσες ημέρες δεν έχει κάνει καμία δήλωση για τον Γεωργιάδη, αν και πρόκειται για το "δεξί του χέρι". Μόνο οι αντιεξουσιαστές υπάρχουν... Βλέπεις αυτοί δεν είναι της πολιτικής οικογένειας των "αρίστων". 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου