Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η Novartis είναι σκάνδαλο και η παιδεραστία... παιδεραστία!


Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ελέγχει ίσως και να κατευθύνει το μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης. Όμως ο επικοινωνιακός χειρισμός της εμπλοκής στελεχών της σε μείζονες ποινικές υποθέσεις, όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά φαίνεται πως έχει επιφέρει ακριβώς τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 
Στη δημοσκόπηση της Palmos Αnalysis για το Tvxs.gr αποτυπώνεται η έντονη αποδοκιμασία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%,  και μάλιστα οριζόντια χωρίς καμία διαφοροποίηση ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, για την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων θυμάτων trafficking. Ενδεχομένως να μη χρειαζόταν έρευνα κοινής γνώμης για να το καταλάβει κανείς, όμως τα ευρήματα είναι συντριπτικά. Σε ποσοστό που φτάνει το 66% ανέρχεται και καταδίκη της κοινής γνώμης για την υπόθεση Νovartis. Παρότι υπεισέρχονται πολιτικοί παράγοντες, εντούτοις το πολιτικό κόστος για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων των δύο παλιών κομμάτων είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο.
Η κοινή γνώμη φαίνεται ότι απορρίπτει την λογική της συγκάλυψης της υπόθεσης Ν. Γεωργιάδη, που επιχειρήθηκε από το κόμμα της ΝΔ και τα φιλικά της μίντια, και η οποία τελικά προξένησε τα αντίθετα καταστροφικά αποτελέσματα. Πρόκειται για αδίκημα ιδιαίτερα υψηλής ηθικής απαξίας που η ΝΔ απέφυγε ακόμη και να καταδικάσει, έστω προσχηματικά, κάνοντας λόγο για "προσωπική υπόθεση".
Αντίστοιχα οι θεωρίες συνωμοσίας και  "σκευωρίας" που καλλιεργήθηκαν από την αντιπολίτευση για τη Novartis και το απαξιωτικό και επιθετικό ύφος για τη Δικαιοσύνη, δεν κατάφερε να αποτρέψει τη φθορά και σε αυτή τη μείζονα υπόθεση διαφθοράς. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και δηλώνουν πεπεισμένοι για την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που προκύπτει από τη δημοσκόπηση: Σχεδόν 7 στους 10 πολίτες αμφιβάλλουν για το αν θα υπάρξει τιμωρία, επιβεβαιώνοντας την ανυποληψία στην οποία έχουν περιέλθει οι θεσμοί ύστερα από δεκαετίες διαφθοράς και διαπλοκής. Αυτό που επιτάσσει η σχεδόν ομόθυμη στάση της ελληνικής κοινωνίας, τόσο από το πολιτικό σύστημα όσο και από τη Δικαιοσύνη, είναι να προχωρήσει άμεσα η ολοσχερής διαλεύκανση του σκανδάλου.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου