Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Στου Καλφαγιάννη το τσαρδί



Χθες συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη μέρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έβαψε με το αγαπημένο της χρώμα, το μαύρο, τους δέκτες των τηλεοράσεων στη συχνότητα της ΕΡΤ και πέταξε στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Αυτό που ακολούθησε το "μαύρο" που έριξε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα, ήταν μια κοσμογονία αλληλεγγύης, δημοκρατίας και δημιουργίας, ως φυσική συνέχεια των μαζικών, λαϊκών συνελεύσεων του Συντάγματος και της βίαιης καταστολής το 2011 και το 2012.
Η μαζική παρουσία του προοδευτικού κόσμου το 2013, στον κήπο του Ραδιομεγάρου και η υποδειγματική τηλεόραση της ελεύθερης ΕΡΤ τους μήνες που ακολούθησαν πριν την είσοδο των ΜΑΤ και το οριστικό λουκέτο, είχαν δείξει το δρόμο πάνω στον οποίο θα μπορούσε να (ανα)στηθεί η νέα ΕΡΤ μετά τον Ιανουάριο του 2015. Λογαριάζαμε όμως χωρίς τους «Καλφαγιάννηδες»Το είδος αυτό των "τσιφλικάδων" της εργατικής τάξης που εξέθρεψε η Πασοκική και Νεοδημοκρατική λαίλαπα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, επί δεκαετίες.
Χθες, ο -απόντος γενικής διοίκησης- γενικός δερβέναγας της ΕΡΤ, ο "εργατοπατέρας" Παναγιώτης Καλφαγιάννης, εξαπέλυσε, την ώρα μάλιστα της εκπομπής, μια χυδαία επίθεση στη δημοσιογράφο Μαίρη Πολλάλη.
Με αφορμή το ότι η δημοσιογράφος διέκοψε (για τις ανάγκες της ροής της εκπομπής), έναν δημοσιογράφο που μιλούσε για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο Καλφαγιάννης «μπούκαρε», κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στο πλατό της εκπομπής και άρχισε να απευθύνεται υποτιμητικά και απειλητικά προς τη Μαίρη Πολλάλη
Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της στο Facebook, όταν του ζήτησε να πάρει πίσω αυτά που είπε, μπροστά σε καλεσμένους μάλιστα της εκπομπής, η απάντηση του Καλφαγιάννη ήταν, «Σε γράφω στα μαύρα μου κατάστοιχα, δεν παίρνω τίποτα πίσω, πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα…ετοιμάζω χαρτιά για σένα».
Το «Καλφαγιάννης», δεν είναι πρόσωπο, είναι ιδιότηταΕίναι οι -ελέω θεού- ιδιοκτήτες των αγώνων των εργαζομένων. Τα «τσοπανόσκυλα» που καθοδηγούσαν κοπάδια από τη μία κομματική στάνη στην άλλη. Είναι το βούτυρο στο ψωμί του κάθε παρανοϊκού των «Μένουμε Ευρώπη» και «#Παραιτηθείτε», που σχολίαζαν χθες κάτω από την ανάρτηση της Μαίρης Πολλάλη και ζητούσαν να μπει «πυρηνική βόμβα στην ΕΡΤ» ενώ έκαναν κριτική στο Σαμαρά που δεν εκτέλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Σύνταγμα.
Ο Καλφαγιάννης αντιπροσωπεύει την χειρότερη εκδοχή μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αξίζει κάτι πολύ καλύτερο. Όχι φυσικά το "καλύτερο" που ευαγγελίζεται το "μέτωπο της λογικής", μιας δημόσιας δηλαδή τηλεόρασης παραδομένη στα ιδιωτικά κανάλια και συμφέροντα, αλλά μια σύγχρονη ΕΡΤ με διείσδυση στο κοινό, με αξιοκρατία και έμφαση στον πολιτισμό.
Με τους «Καλφαγιάννηδες» δεν υπάρχει μέση λύση. Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τους αποβάλουν όπως αποβάλλει το σώμα μας τις τροφές μέσω της φυσικής διαδικασίας της πέψης. 
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου