Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Να, δεν θα το ξανακάνει…



του Μανώλη Καλουδά
Το θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, παίζεται τις τελευταίες ώρες στα δικαστικά και αστυνομικά ρεπορτάζ των εφημερίδων, στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών και στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Και εμείς, σε ρόλο θεατών, γελάμε για να μην κλάψουμε.
Ο κ. Μπαρμπαρούσης κατηγορείται για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας σχετικά με όσα είπε από το βήμα της Βουλής, αδίκημα που σύμφωνα με τον νόμο τιμωρείται με ισόβια. Καλά ως εδώ; Πάμε παρακάτω.
Ο άνθρωπος αυτός είναι παράλληλα υπόδικος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ «έσπασε» μπλόκο της τροχαίας με 180χλμ και παραλίγο να τραυματίσει τρεις αστυνομικούς – και δεν ξέρουμε πόσους ακόμα πολίτες και οδηγούς που βρέθηκαν στο διάβα του προηγουμένως ή αργότερα.
Όλα αυτά λοιπόν δεν ήταν αρκετά για ανακριτή και εισαγγελέα, προκειμένου να διατάξουν την προφυλάκισή τουΟι περιοριστικοί όροι φτάνουν μέχρι την παρουσία του σε αστυνομικό τμήμα 3 φορές τον μήνα. Μάλιστα…
Ο Μπαρμπαρούσης δήλωσε πως όσα είπε περί πραξικοπήματος ήταν «ατελείς λεκτικές υπερβολές λόγω θυμικής έξαρσης άνευ νοητικής σύλληψης», που αν του ζητήσεις να το ξαναπεί θα χαθεί στη… μετάφραση και θα κάνει σαρδάμ. Στανταράκι.
Το περιστατικό μου θυμίζει την περιβόητη εκείνη σκηνή από την ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» που ο ντυμένος αστυνομικός, Κώστας Χατζηχρήστος, στην προσπάθειά του να πάρει «ελευθέρας» ο φίλος του, Θανάσης Βέγγος, που είχε μπει ν’ αρπάξει την αρβύλα από τον τοκογλύφο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, του λέει: «Θα το ξανακάνεις;», «όχι» απαντά αυτός και ξαναλέει ο Χατζηχρήστος:«να, δεν θα το ξανακάνει, να τον αφήσουμε να φύγει».

Η αστυνομία έψαξε το κινητό του τηλέφωνο, τον υπολογιστή του, την αλληλογραφία του να δει με ποιους μίλησε ο Μπαρμπαρούσης γι’ αυτό ακριβώς το θέμα; Αν για παράδειγμα είχε επικοινωνία με κάποιον εν ενεργεία Στρατηγό, ο οποίος του είπε: «έχεις δίκιο, εμείς είμαστε μαζί σου», δεν πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα; Λέω εγώ τώρα.
Αν όμως ο εκ Αγρινίου, ανεξάρτητος πλέον (διαγράφθηκε για να μη γίνει έλεγχος στην ΚΟ της ναζιστικής οργάνωσης), βουλευτής είχε φίλη που ήξερε αναρχικούς τότε θα πήγαινε σούμπιτος σε κάποιο κελί. Έτσι, χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Την 1η Ιουνίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ανατράπηκαν οι ζωές της Ηριάννας και των δικών της ανθρώπων. Ένας χρόνος από τότε που καταδικάστηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό και χωρίς καμία λογική. 
Καληνύχτα…

 https://www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου