Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΛΑ.Ο.Σ. και Κολωνάκι



"Η Μακεδονία συμφώνησε με την Ελλάδα να αλλάξει τo συνταγματικό της όνομα". Αυτό είναι ο τίτλος που παίζει εδώ και 2 εβδομάδες, στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Στη πΓΔΜ, χθες, το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα, αποχώρησε από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην «ταπεινωτική και απαράδεκτη συμφωνία που έφερε ο Ζόραν Ζάεφ». Ακριβώς, δηλαδή, ότι λέει και η αξιωματική αντιπολίτευση (που ανήκει στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα) και στην Ελλάδα.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Δεν υπάρχει, λοιπόν, ούτε ένας Ευρωπαίος "χαρτογιακάς" ή διεθνές Μέσο Ενημέρωσης, που να μην έχει χαιρετήσει με ενθουσιασμό τη συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ, αλλά οι -πάλαι ποτέ- "Μένουμε Ευρώπη" και μετέπειτα #Παραιτηθείτε, έχουν ντυθεί Παύλος Μελάς, γοργόνες και μάγκες που χαριεντίζονται με τους εθνικιστές και τους νεοναζί.
Και όμως καμία μετάλλαξη δεν υπάρχει. Οι "Μένουμε Ευρώπηδεν υπήρξαν ποτέ προοδευτικοί Ευρωπαίοι. Εκτός από τον ετεροκαθορισμό και το μιμητισμό που αφορά κάθε τι ξενόφερτο, οι εγχώριοι "βλαχοευρωπαίοι" (όπως και οι Ευρωπαίοι χαρτογιακάδες) δεν έχουν καμιά απολύτως ταύτιση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη του διαφωτισμού, του ανθρωπισμού, των αγώνων για τα εργατικά δικαιώματα και του κοινωνικού κράτους.
Βρήκαν όμως, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ιδεολογικό αποκούμπι στην εφαρμογή του δημοσιονομικού "Άουσβιτς"των τεχνοκρατών και στις νουθεσίες πως "ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας". Ό,τιδήποτε πήγαινε ασορτί με το αφήγημα τους. Ότι δηλαδή "τα φάγαμε όλοι μαζί".
Οι "Μένουμε Ευρώπη", δεν ήταν ποτέ πραγματικά, Ευρωπαίοι.
Οι «μαντάμ Σουσούδες» της παρασιτικής αστικής τάξης και νεόπλουτοι μικροαστοί, ποτέ δεν φοβήθηκαν ότι με την κρίση θα χάσουμε, ως χώρα, τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας. Την κουτάλα, τις υπερτιμολογήσεις και τα ΕΣΠΑ, φοβήθηκαν ότι θα χάσουν. 
Όταν με την κρίση είδαν ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο και να διεκδικούν, τους λοιδόρησαν και στήριξαν με λύσσα την ακροδεξιά συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Το ίδιο κάνουν και τώρα, μαζί με το μιντιακό σύστημα που απροκάλυπτα στηρίζει τη συμμορία που χρεοκόπησε τη χώρα, ζαλισμένοι από την έλλειψη εξουσίας και την παραδοχή πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι διεφθαρμένοι συνεργάτες του και η ακροδεξιά ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει, αδυνατούν να ρίξουν τον Τσίπρα.
Οι κυρίες με τις ακριβές τσάντες και οι κύριοι με τα κοκτέιλ και τους εταιρικούς ισολογισμούς, ψάχνουν τώρα να βρουν πανοπλίες, περικεφαλαίες και τσαρούχια. 
Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, μετατράπηκε σε ΛΑ.Ο.Σ. και Κολωνάκι, κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής... και ακόμα έχουμε μέχρι τις εκλογές.
Και μιας που είπαμε για Κολωνάκι... σε άλλα, σχετικά νέα, η αριστερά, η Σοσιαλιστική Διεθνής και η περιφέρεια της πλατείας Μαβίλη, θρηνεί την ιδεολογική απώλεια του Γρηγόρη Ψαριανού. Ο βουλευτής του Ποταμιού και σύμβολο της παγκόσμιας αριστερής διανόησης, ανακοίνωσε στο Twitter, με "ατελείς λεκτικές υπερβολές λόγω θυμικής έξαρσης άνευ νοητικής σύλληψης", πως η αριστερή του παρένθεση, 50 χρόνων, λαμβάνει τέλος. Λογικά, πλέον, εισχωρεί στη σουρεαλιστική ακροδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Ως πρώτη πράξη αντίσταση στο "μαδουρικό" καθεστώς της ελληνικής Σοβιετίας, ο Γρηγόρης Ψαριανός, αναδημοσίευσε με καμάρι την είδηση πως ο Εμμανουέλ Μακρόν επέπληξε νεαρό δεκαπεντάχρονο Γάλλο που τον αποκάλεσε στον ενικό με το υποκοριστικό «Μανού».  «Θα με αποκαλείς Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ή κύριε. Εντάξει; Πάρε πτυχίο, βρες δουλειά και μετά κάνε επανάσταση», είπε στον αποσβολωμένο πιτσιρικά ο Μακρόν. Λες και οι σπουδαιότερες ιστορικές στιγμές της γαλλικής ιστορίας, η Επανάσταση του 1789 ή ο "Μάης του 68", έγιναν πραγματικότητα από νοικοκυρεμένους μικροαστούς. 
Ενθουσιάστηκαν, που λέτε, οι απανταχού "φιλελέδες", ανά την ελληνική επικράτεια, με τη "πυγμή" του Μακρόν
Αυτός ο καθολικά συντηρητικός εσμός, που καυλώνει με τη δουλοπρέπεια και εκστασιάζεται με το να βάζει τη νεολαία "στη θέση της". Οι νοικοκυραίοι που φαντασιώνονται παιδονόμους. Οι ίδιοι που το 2008 έλεγαν "και τι γύρευε τέτοια ώρα ο πιτσιρικάς στα Εξάρχεια. Τον προκάλεσε τον Κορκονέα". 
Ή ακόμα χειρότερα, αυτοί που νομίζουν ότι είναι προοδευτικοί, αλλά δεν μπορούν να κρύψουν τον "και εγώ είμαι με τις επαναστάσεις, αλλά δεν μπορούν τα κωλόπαιδα να λένε ότι θέλουν", εαυτό τους.


koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου