Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Το καρέ της προδοσίας


Αδωνις Γεωργιάδης

του Τάσου Παππά
Ο Αδωνης Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο 2007 - 2009, έκανε μπλόφα στους φυρομίτες. Τάχα μου δεχόταν τη σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά πήγαινε στα σίγουρα, επειδή γνώριζε πως οι γείτονες δεν επρόκειτο να συναινέσουν. Πώς το ξέρει ο κ. Γεωργιάδης; Είναι ένα ζήτημα.
Ο ίδιος, την περίοδο εκείνη, βρισκόταν στον ΛΑΟΣ και κατακεραύνωνε τους σημερινούς συντρόφους του (συγγνώμη για τον κομμουνιστικό όρο, ελπίζω να μην πάθει υστερία) για ροπή προς τον ταπεινωτικό συμβιβασμό.
Κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη για μειωμένη εθνική ευαισθησία και άλλα ηχηρά.
Τώρα, όμως, και οι δύο έχουν αποκατασταθεί στη συνείδησή του, γιατί έμαθε πως δεν εννοούσαν αυτά που έλεγαν στους Ελληνες και στους διεθνείς οργανισμούς.
Υψηλού επιπέδου μπλοφαδόροι ήταν, όχι άθλιοι ενδοτικοί. Μήπως του το εκμυστηρεύτηκε ο κ. Καραμανλής στην τελευταία συνάντησή τους; Δεν νομίζω.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει και την καλύτερη γνώμη για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Μήπως τον ενημέρωσε η τότε υπουργός ΕξωτερικώνΑυτό κι αν είναι απίθανο.
Απλώς πρόκειται για έναν κλασικού τύπου οπορτουνισμό, σαν κι αυτούς που έχουν για ψωμοτύρι ο Α. Γεωργιάδης και ο μέντοράς του, Α. Σαμαράς.
Δεν έχει καμία σημασία που τα επίσημα κιτάπια λένε άλλα για τον «ασυμβίβαστο» Α. Σαμαρά.
Δεν έχει καμία σημασία που οι πρωταγωνιστές της εποχής είναι εκτεθειμένοι, λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών τους.
Δεν έχει καμία σημασία που ο ξένος παράγοντας είχε σχηματίσει διαφορετική εικόνα για τις προθέσεις τής τότε ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το Μακεδονικό.
Ολα ήταν μια μεγαλειώδης μπλόφα, θύμα της οποίας, εκτός από τους φυρομίτες και τους δυτικούς συμμάχους μας, ήταν και ο ευκολόπιστος Α. Γεωργιάδης.
Καλά, οι Σκοπιανοί είναι περιορισμένης ευφυΐας και την πάτησαν. Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, που παίζει την ιστορία και τη διπλωματία στα δάχτυλα, γιατί τσίμπησε σαν χάνος;
Εντάξει, ακόμη και οι ιδιοφυείς μερικές φορές παρασύρονται σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αλλά έχουν το σθένος να παραδέχονται την γκάφα τους και να συνεχίζουν απτόητοι τον μεγάλο αγώνα για τα ιερά και τα όσια της φυλής.
Αφού, όμως, η συζήτηση γίνεται με όρους πόκας, πληροφορώ τον κ. Γεωργιάδη, για να πάρει τα μέτρα του, ότι ο εθνομηδενιστής Τσίπρας ετοιμάζεται να βγάλει καρέ της προδοσίας.
Δεν πρόκειται για μπλόφα. Εχει καλό χαρτί και θα πάρει όλα τα λεφτά από το τραπέζι.
Εχουμε και λέμεπροδοσία στο Μακεδονικό, προδοσία στο Eurogroup, προδοσία στο προσφυγικό (αυτή είναι η πρόβλεψη του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά όπως την περιγράφει στο άρθρο του στο «Πρώτο Θέμα» 24-6-2018) και πάει ολοταχώς για προδοσία στο Αλβανικό. Καρέ της προδοσίας.
Συνεπώς, η παρέα των ολετήρων του έθνους αποκτά άλλο ένα μέλος: Εφιάλτης, Πήλιος Γούσης, Τσολάκογλου (αυτόν δεν είμαι σίγουρος ότι τον θεωρούν προδότη οι ακροδεξιοί της Ν.Δ.), Τσίπρας.
Καημένη πατρίδα. Μόνη ελπίδα της είναι να βγάλει φλος η δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά με πενταφυλλία πού να πάει...
EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου