Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

«Τοξικοί» μετανάστες; Σαν τα απόβλητα της ΕΕ


Η σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική άρχισε να γίνεται αισθητή στον Ευρωπαϊκό Νότο με την άρνηση του ιταλού Υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι να δεχτεί τον ελλιμενισμό του πλοίου Αquarius σε ιταλικό λιμάνι.
Το πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 127 ασυνόδευτους ανήλικους και 7 εγκύους. Δεν υπάρχει βέβαια κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τα ανθρωπιστικά θέματα στην Ευρώπη που είναι απασχολημένη με τη συνοχή της ευρωζώνης και το ιταλικό χρέος.
Η αντιμεταναστευτική ατζέντα ενισχύθηκε από τις πολιτικές της λιτότητας αλλά τα σφάλματα της ΕΕ δεν περιορίζονται στα οικονομικά καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών εκτός ΕΕ. Οι  ακραίες πολιτικές εφαρμόζονται στη μία μετά την άλλη τις κεντροευρωπαϊκές και ανατολικές χώρες, κατά παράβαση των συμφωνιών και των ποσοστώσεων, με την ασφάλεια των κλειστών συνόρων ενώ τώρα είναι ορατή σε μια χώρα πρώτης υποδοχής, όπως η Ιταλία.
Η Ελλάδα, πιστή στις υπογραφές της είναι εν τέλει η μόνη που τηρεί τις συμφωνίες και τις αδιέξοδες Συνθήκες, δοκιμάζοντας τις κοινωνικές και επικίνδυνες πολιτικές επιπτώσεις της υποδοχής του τεράστιου προσφυγικού ρεύματος. Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη σχεδιάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός των ορίων της, όπως ακριβώς ξεφορτώνεται τα τοξικά της απόβλητα σε τριτοσκοσμικές χώρες...
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου