Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

H Tila Tequila και οι επιχειρηματίες που χαιρετούν ναζιστικά



Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, η πρώην σταρ των reality show Tila Tequila, η οποία μαζί με επιφανή στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου της Ουάσινγκτον, διοργάνωσαν μια πρωτοφανή ναζιστική φιέστα σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.
Του Νίκου Αγγελίδη
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Μικρή Ιταλία», Little Italy όπως είναι η ακριβής επωνυμία του, αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την ακροδεξιά και γεμάτη μίσος συνάντηση που έλαβε χώρα στο μαγαζί του.
Προσέφερε μάλιστα το ποσό των 10.000 δολαρίων σε φιλανθρωπικό σκοπό, προς αποκατάσταση του ονόματος του.
«Δεν ήξερα, δεν γνώριζα» φέρεται να είπε ο κ. Maggiano, θέλοντας να κόψει δεσμούς με τους «ενοικιαστές» της αίθουσας του εστιατορίου του, όταν έμαθε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες της Tila Tequila μαζί με δυο κοστουμάτους «κυρίους» να χαιρετούν ναζιστικά εξυμνώντας τον Χίτλερ.
Ο ιδιοκτήτης δικαιολόγησε την απόφαση του να κλείσει το εστιατόριο προς τιμή μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, λέγοντας ότι η συμφωνία έγινε κάτω από άλλο όνομα και όχι στο όνομα της «National Policy Institute».
Και ποια είναι αυτή η οργάνωση στην οποία ανήκει η Tila Tequila και η παρέα της; Είναι ένα κέντρο λήψης και προώθησης αποφάσεων, ένα think tank αμερικανιστί, το οποίο κινείται στον χώρο της άκρας δεξιάς με σαφείς φασιστικές και ναζιστικές τάσεις.
Είναι τόσο καλά καλυμμένη η προμετωπίδα του, που έχει επισημότατες εγκρίσεις από την πολιτεία για την λειτουργία του. Είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς του είδους που λειτουργούν στην Ουάσινγκτον, κυρίως, επηρεάζοντας και προσαρμόζοντας τις αποφάσεις πολιτικών στα δικά τους μέτρα.
Η τοπική κοινωνία του Friendship Heights, της συνοικίας δηλαδή όπου έλαβε χώρα η συγκέντρωση μίσους κατά των αφροαμερικανών, των μεταναστών, των φτωχών και κατατρεγμένων εξαγριώθηκε στο άκουσμα της είδησης.
Διαδηλωτές κατέκλυσαν τους χώρους γύρω από το εστιατόριο δίνοντας ένα μάθημα σε όλους ότι η περιοχή θα πρέπει να σέβεται πρώτα από όλα τα όνομα της Friendship Heights σημαίνει γειτονιά της φιλίας αν κάνει κανείς την απλή μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.
Οι ναζί μέσα στο εστιατόριο διακήρυτταν μηνύματα μίσους, ο ιδιοκτήτης έτρεχε πανικόβλητος για να μη μπει το μαγαζί σε «μαύρη λίστα» και χάσει τις μπίζνες και ο κόσμος απ’ έξω έβραζε σαν καζάνι.
Η ουσία όμως ποια είναι; Οργανώσεις όπως η «National Policy Institute» με σαφείς φασιστικούς – ναζιστικούς προσανατολισμούς, λειτουργούν κανονικά και με το νόμο στις ΗΠΑ και επηρεάζουν ένα κομμάτι της πολιτικής ζωής και κατά συνέπεια του κόσμου.
Ένα κομμάτι της κοινωνίας κυρίως όταν είναι καταπιεσμένο, αναζητά μια διέξοδο, ψάχνει να βρει έναν ουτοπικό κόσμο ισχύος για να διασκεδάσει την αδυναμία του, να αισθανθεί ότι δεν είναι άκυρος και να «πάρει το αίμα του πίσω» για όλα όσα του συμβαίνουν. Χωρίς ποτέ να αναζητά τους πραγματικούς φταίχτες, το ίδιο το σύστημα δηλαδή που τον φέρνει σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Α και κάτι τελευταίο. Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ο λογαριασμός της Tila Tequila στο tweeter ανεστάλη. Όμως η ανάρτηση της με τον ναζιστικό χαιρετισμό πρόλαβε να λάβει 769 likes. Θλιβερό.
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου