Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το χρώμα του ψέματος



Πριν λίγες ημέρες ένας φίλος θύμωσε με μια ανάρτηση μου στο Facebook και αναφέρθηκε στον αρχιψεύταρο Τσίπρα. Θεωρώ υγιές το να αντιδράσει ο Πολίτης στους Πολιτικούς που θεωρεί ότι τον εξαπατούν, θα πω μάλιστα καιρός ήταν, όμως…. θα επανέλθω.
Του Γιώργου Φλωρά
Ως πιο σοφοί Πολίτες τα τελευταία χρόνια γίναμε ειδικοί στην διαπίστωση του προεκλογικού ψέματος από τους Πολιτικούς. Και για αυτό, από μερίδα του λαού, ανεβοκατεβαίνει ο Τσίπρας ως ο αρχιψεύταρος που άλλα είπε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και άλλα έκανε ως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Άρα προφανώς ο λαός μας απέκτησε «ψευτόμετρο» και ήδη ο Τσίπρας, κατά μερίδα του λαού, έλαβε το χρυσό μετάλλιο.
Για να χαρακτηρίζεις κάποιον «αρχιψεύταρο» σημαίνει ότι υπάρχουν κριτήρια «εκλογής» και συμμετέχοντες παίκτες (συναγωνιστές), οπότε ο νικητής είναι ο «αρχιψεύταρος». Οι «χαμένοι» είναι οι ψιλοψεύτες, χαζοψεύτες, περίπου ψεύτες, αθώοι ψεύτες, απλοί ψεύτες κλπ. Και φυσικά υπάρχει, προφανώς, και άλλη διάκριση. Βασική για τον λαό. Οι δικοί μας ψεύτες, που είναι καλύτεροι από τους ψεύτες της απέναντι πλευράς. Και είναι καλύτεροι γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι, τους αγαπάμε, ας μας πουν και κανένα ψεματάκι.
Η αντίδραση του φίλου μου έδωσε το έναυσμα να θυμηθώ το παρελθόν και με βάση το «ψευτόμετρο» να μετρήσω τα προεκλογικά ψέματα των πολιτικών μας την τελευταία 30ετία, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία του «ψευτόμετρου» για να κρίνω.
Η χώρα μας οδηγήθηκε στην χρεοκοπία, χρεοκοπία η οποία επήλθε ύστερα από την εφαρμογή πολιτικών δεκαετιών από τις Κυβερνήσεις. Πολιτικών που προφανώς δεν είχαν εγκριθεί ουδέποτε από το εκλογικό σώμα, ως προϊόν προεκλογικής υπόσχεσης. Αντίθετα τα κόμματα που επικρατούσαν υποσχόντουσαν προεκλογικά Παράδεισους, εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη, ευημερία, ισονομία και όλα τα καλά. Αυτά είναι τα ψέματα των κομμάτων της μεταπολίτευσης, οι υποσχέσεις τους για το καλό όταν έπρατταν τα αντίθετα.
Ουδέποτε υποσχεθήκαν προεκλογικά τα κόμματα που μας κατέστρεψαν αυτά που πραγματικά εφήρμοσαν. Ποτέ δεν βγήκαν στα μπαλκόνια οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί να πούνε ότι:
1. θα δανείζονται χρήματα που κάποτε θα αδυνατούμε να πληρώσουμε
2. θα δημιουργούν τεράστια ελλείμματα αυξάνοντας υπερβολικά το Δημόσιο Χρέος, οδηγώντας σε χρεοκοπία
3. θα προσλαμβάνουν στο Δημόσιο όποιον περνούσε από τα κομματικά γραφεία, κατά παράβαση κάθε κανόνα δικαίου, με μοναδικό στόχο το βόλεμα των δικών τους ανθρώπων και την εξασφάλιση της εκλογικής επικράτησης
4. θα έπαιρνε μίζα όποιος μπορούσε στον Δημόσιο τομέα, εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα της υπογραφής
5. θα δημιουργήσουν μια Οικονομία ανίσχυρη η οποία θα στηρίζεται στις Υπηρεσίες και θα εξάγει ελάχιστα, συνεπώς στις δυσκολίες θα καταρρεύσει ως πύργος φτιαγμένος από άμμο
6. θα δημιουργήσουν ένα απίστευτο κύκλωμα διαφθοράς με εστίες παντού στον Δημόσιο Τομέα, ένα σύστημα που κατακρεούργησε τον ελληνικό λαό και στα μικρά και στα μεγάλα
7. θα επιτρέπουν σε όποιον μπορεί να φοροδιαφεύγει ασύστολα
8. θα καταστήσουν την απόδοση Δικαιοσύνης όνειρο απατηλό, αφού οι ισχυροί σχεδόν ποτέ δεν τιμωρούνται και η Δικαιοσύνη αποδίδεται με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση.
9. θα ξοδεύουν αχρείαστα ποσά σε τρελούς εξοπλισμούς, με προφανή σκοπό την αποκόμιση μίζας για τις γνωστές παρέες
10. θα υπερασπίζονται σθεναρά κάθε δυνατή επαγγελματική ομάδα προσφέροντάς της ιδιαίτερα προνόμια και πάντα εις βάρος των πολλών
11. θα καταστρέψουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία εξανεμίζοντας τα αποθεματικά τους (αξέχαστες οι πρακτικές τοποθέτησης των αποθεματικών στην ΤτΕ με μηδενικά επιτόκια όταν ο πληθωρισμός ήταν 15%-20%)
12. θα ευνοούν τους ισχυρούς προσφέροντας τους δημόσια έργα με στημένους διαγωνισμούς (σε τιμές απίστευτες), δωρεάν άδειες λειτουργίας για τηλεοπτικούς σταθμούς, ασυλία στην παράβαση της νομοθεσίας και στην καταλήστευση των καταναλωτών (καρτέλ), αρκεί αυτοί να ήταν φίλοι και ευεργέτες του κόμματος
13. θα εξασφαλίσουν ασυλία για τον εαυτό τους είτε μέσω του Συντάγματος, είτε μέσω της Βουλής, είτε μέσω της «φίλης» Δικαιοσύνης
Τα παραπάνω είναι ελάχιστα από αυτά που έγιναν και μας οδήγησαν στην πτώχευση και για τα οποία ουδεμία προεκλογική δέσμευση ότι θα γίνουν ακούσαμε ποτέ.
Η απορία που έχω είναι με ποια μεθοδολογία ο λαός που σήμερα χαρακτηρίζει τον Τσίπρα αρχιψεύτη τον έβγαλε νικητή σε τέτοια κούρσα, με τέτοιο απίστευτο συναγωνισμό. Έναν πρωθυπουργό που με βάση τους κανόνες του ψευτόμετρου κυβέρνησε με τα προεκλογικά ψέματά του για 8 μήνες, σε σύγκριση με τους ηγέτες που κυβέρνησαν με τα προεκλογικά ψέματα τους επί δεκαετίες. Κάτι δεν πάει καλά στην μεθοδολογία.
Το πρόβλημα στο ψευτόμετρο λέγεται μνήμη ψαριού, χαρακτηριστικό που μας διακρίνει σαν λαό. Ξεχνάμε δηλαδή το πρόσφατο και το λίγο μακρύτερο παρελθόν και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην επανάληψη των ίδιων λαθών.
Προσωπικά, ως φανατικός οπαδός της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της βούλησης του λαού, χαίρομαι ιδιαιτέρως με την ευαισθητοποίηση του κόσμου κατά των Πολιτικών που θεωρεί ότι τον εξαπάτησαν. Όμως η μνήμη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και να την χρησιμοποιούμε όπως μας συμφέρει. Ο άριστος Πολίτης θυμάται, δεν ξεχνάει τι έγινε εχθές. Γιατί αν το ξεχνάει καταλήγει πιόνι των ολίγων και όχι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας, Άριστος Πολίτης.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου