Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ποιος θα τους σταματήσει;



του Δημήτρη Μπέγιογλου
Κάποιος πρέπει να σταματήσει τους ''σεβάσμιους'' γέροντες της Ορθοδοξίας να εκφράζουν δημόσια το ρατσισμό και την μισαλλοδοξία τους  αλλά ποιος;
Είναι γνωστό  από χιλιετίες,  ότι  η πολιτική και η θρησκευτική εξουσία  έχουν ανάγκη η μία την άλλη με σκοπό την καταδυνάστευση του ανθρώπου.   Η πρώτη ,καταδυναστεύει τις ζωές μας και η δεύτερη, εκμεταλλευόμενη  τον φόβο του θανάτου, δηλητηριάζει τα υγιή ψυχικά   αποθέματά μας.    Για τη διαφθορά και τη σήψη της πολιτικής εξουσίας έχουν γραφτεί πολλά.   Ας μείνουμε λοιπόν   στην θρησκευτική..
Ανά τους αιώνες  τα θρησκευτικά  ιερατεία  ήταν   συνδεδεμένα με την επιβολή  κάποιων  ηθικών νόμων ή κάποιου άγραφου κώδικα με τους οποίους  έπρεπε να πορεύεται ο άνθρωπος για να έχει την αποδοχή του Θεού όσο ζούσε αλλά και μετά θάνατον!
Αυτή η τρομερή  ανακήρυξη τους σε μεσολαβητές-εκπρόσωπους-εντεταλμένους του Θεού στη Γη τους έδωσε όλη την δύναμη να χωρίζουν τους ανθρώπους σε άπιστους-αμαρτωλούς ή σε πιστούς και ενάρετους.    Η γένεση της Ενοχής προήλθε από ένα σχέδιο πανάρχαιο όσο και τα ιερατεία   για καταστρατήγηση της Ελευθερίας του ατόμου και ανάκτηση εξουσίας σε υλικό και πνευματικό επίπεδο.
Οσοι και όσες ηρωικά αντιτάχθηκαν σε αυτό το σχέδιο, σταυρώθηκαν, έγιναν στάχτες,ή δηλητηριάστηκαν από τους ΄ίερούς'' κριτές.(Στο Βυζάντιο τους ξερίζωναν τα μάτια). Οσοι υπηρέτησαν το σκοτεινό έργο τους ,παιδοκτόνοι,Εξεταστές ή επιχειρηματίες ανακηρύχθηκαν σε αγίους!!
Κανένας άνθρωπος δεν έχει την ανάγκη του ιερατείου για να έρθει πιο κοντά  σ' αυτό που νιώθει ως Πνεύμα, Θεό, Ύπαρξη ή Ανώτερη Δύναμη…Ολοι μας έιμαστε ελεύθερα όντα να ζήσουμε κάνοντας λάθη και ο καθένας να βρει το πνευματικό του μονοπάτι χωρίς το βάρος των ενοχών και του φόβου.
Υπήρξαν  και υπάρχουν πάντα Δάσκαλοι πνευματικοί σ΄αυτήν  την πορεία ..Ηταν όμως μυστικιστές,απαλλαγμένοι από επιθυμίες,γεμάτοι αγάπη,χαρά,ελευθερία κι ευγνωμοσύνη.Δεν είχαν καμμία σχέση με φανατισμό και ενοχοποίηση….
Τα ιερατεία,  φαρισαίοι,  ορθόδοξοι ,  ή τζιχαντιστές   συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να ποτίζουν τον κόσμο με τρόμο και ενοχές.Πουλάνε συγχωροχάρτια, εξαγοράζουν  περιουσίες ηλικιωμένων  για λίγο παράδεισο,υπόσχονται άφεση αν μετανοήσεις με τον τρόπο τους, αιώνια ζωή ,και  γίνονται οι γονείς που θα μας αγαπούν μόνο αν ανταποκριθούμε  στα θέλω τους.
Κι αυτή η ενοχή και ο φόβος έχει γίνει δεύτερη φύση μας,έχει περάσει μέσα μας σαν συλλογικό ασυνείδητο,γιατί έχει πολύ βαθειές ρίζες άσχετα αν λέει κάποιος ότι δεν πιστεύει σε θεούς και δαίμονες..Η ενοχή υπάρχει στο μητρικό μας γάλα, στο θρανίο του σχολείου μας ,μεγαλώνει μαζί μας,τρέφεται από την τρομολαγνεία της τηλεόρασης. 
Κάποια στιγμή δημιουργεί κρίσεις πανικού.Είναι αυτή η στιγμή που το άτομο νιώθει απίστευτες συγκρούσεις ανάμεσα στα θέλω ,την ελευθερία του και τα επιβεβλημένα πρέπει.Ακόμα και έμπειροι θεραπευτές αδυνατούν να ξεριζώσουν πολλές φορές το σαράκι της ενοχής.
Παραμένει εντυπωσιακό το φαινόμενο ανθρώπων που συνωστίζονται στα έδρανα της εκκλησίας και που γεμίζουν τα παγκάρια της ,ειδικά προς τη δύση της ζωής τους,αναζητώντας συγχώρεση και μετάνοια από τα ιερατεία της από τον φόβο της επικείμενης Κρίσης..Παράλληλα ,κάθε μέρα ,αποκαλύπτονται οικονομικά,σεξουαλικά και πάσης φύσεως σκάνδαλα που αποδεικνύουν εξώφθαλμα τον υλιστικό χαρακτήρα των ιερατείων και την σύνδεσή τους με τα κέντρα εξουσίας.
Το πιο εξοργιστικό παραμένει όταν κάθε λογής εξουσιαστής ρασοφόρος ,βγαίνει στους εκκλησιαστικούς ή τηλεοπτικούς άμβωνες και με περίσσεια υποκρισίας και ελληνοβυζαντινού εθνικισμού ,κατακεραυνώνει  ενοχοποιεί  και αφορίζει  τα γνωστά θυματά του…τους κομμουνιστές,τους μουσουλμάνους ,τις γυναίκες,τους γκεη και πάει λέγοντας…Και όμως αυτά γίνονται εν έτει 2016…..με πρώτη φορά αριστερά κιόλας.
Εάν παραμένει  λοιπόν  σε αυτή την κυβέρνηση κάποια αριστερή  ευαισθησία   ας τολμήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να  χωρίσει το κράτος από την εκκλησία και να μοιράσει εκεί που χρειάζεται την περιουσία της…Ας τολμήσουν κάποιοι δικαστές να δικάσουν για υποκίνηση μίσους τους γνωστούς μισαλλόδοξους ρασοφόρους. Ετσι για να νιώσουμε για λίγο ότι δεν ζούμε στο Μεσαίωνα.   ΑΜΗΝ
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου