Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το κορίτσι ερωτεύθηκε Συριζαίο και το έκαναν βιβλίο στην Athens Voice



του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Ευτυχώς ο Μάρκες δεν θα το μάθει ποτέ...
Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης έγραψε ένα βιβλίο με τον... εμπνευσμένο τίτλο «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» και το παρουσιάζει στο Free Thinking Zone, το περίφημο βιβλιοπωλείο του Κολωνακίου που οργάνωσε την εκδρομή αναψυχής στη Μακρόνησο, αν θυμάστε. 
Οι παρουσιαστές της συζήτησης είναι ένας προς ένας εκλεκτοί και ιδανικοί να μιλήσουν για... έρωτες στα χρόνια της χολέρας, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά ο Πέτρος Τατσόπουλος. Μαζί του ο Ανδρέας Λοβέρδος (αυτός με τις οροθετικές κοπέλες), η Σώτη Τριανταφύλλου και η Πέπη Ραγκούση.
Πριν σας πω το απίστευτο (και γελοίο, θα έλεγα) στόρι του βιβλίου να σημειώσω πως στην παρουσίασή του (15 Δεκεμβρίου) η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά υπάρχει, υποχρεωτικά, ελάχιστη κατανάλωση 2 ευρώ. Τι σου ζητάει το Free Thinking Zone; Μία πορτοκαλάδα να πιεις μόνο. 
Λοιπόν δώστε βάση στο βιβλίο του Σταύρου Κωνσταντινίδη και τύφλα να έχει ο μεγαλύτερος εν Ελλάδι φιλόσοφος (κατά το iefimerida.gr) Στέλιος Ράμφος
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και ο Στράτος, ο ήρωας του βιβλίου, παιδεύονταν βασανιστικά με την κοπέλα του, την Ευτυχία. «Θεώρησα ότι θα μπορούσα να συμβάλω και ψυχαναλυτικά, πέραν του πολιτικού, στο γρίφο που τον βασάνιζε» σημειώνει ο συγγραφέας στην Athens-θάνατος στο λαϊκισμό-Voice.  
Αλλά ο Στράτος δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Γιατί; Κρατηθείτε, παρακαλώ: ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μπει στην ψυχή της Ευτυχίας! Το γράφει ξεκάθαρα: «Όλοι οι φορμαλισμοί της νεόφερτης ιδεοληψίας του ΣΥΡΙΖΑ, του εντεινόμενου εθνικολαϊκισμού, του λυρικού ανθρωπισμού και του δημαγωγικού εναλλακτισμού είχαν παρεισφρήσει εμμονικά σαν βελονισμός στην ψυχή της». 
Δυστυχώς για τον Στράτο η Ευτυχία, «είχε βρει την ολοκλήρωσή της μέσα σε ένα νέο κόσμο ιδεών και αφηγήσεων». Γοητεύτηκε από τους καθηγητές της που ήταν όλοι, διάολε, ΣΥΡΙΖΑ. Και ειδικά ο Πάρις. ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το κόκκαλο ο τύπος και γοητευτικά θεωρητικός. Συμφορά για τον Στράτο«Μία σχέση θέρμης και απόλυτης εμπιστοσύνης, που όπως καταλάβαινε ο Στράτος εμπεριείχε και στοιχεία λανθάνοντος ερωτισμού» γράφει ο ντόπιος... Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Στο μεταξύ μπαίνει κι άλλος στο παιχνίδι, κι άλλος που είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νικόλας, μία «σημαίνουσα προσωπικότητα του σχολείου, επίμονο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από πάντα». Η Ευτυχία άρχισε να τον εκτιμά και αυτόν, ξαφνικά «τα λόγια του απέκτησαν βάρος». Ο Στράτος δεν ξέρει από που του 'ρχεται. 
Για να μην τα πολυλογούμε, η Ευτυχία αρχίζει να νιώθει ευτυχία. Ο λόγος στον... πικραμένο συγγραφέα που μας μεταφέρει την... πίκρα του Στράτου: «Εξομολογήσεις, φιλία που βάθαινε, αλληλοεκτίμηση, αδιόρατο φλερτ, αστεία και χιουμοράκια έγιναν το καθημερινό κάδρο των διαλειμμάτων του σχολείου»
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν η Ευτυχία άρχισε να μιλάει συνεχώς στον Στράτογια τον Πάρι και το πόσο λίγη θεωρούσε την κοπέλα του, και «ότι δεν του αξίζει στην πραγματικότητα». Υπήρξε δε μία ιστορία που «ξεχείλισε το ποτήρι και είχε κάνει έξαλλο τον Στράτο, καθώς υπερέβαινε τη λογική, το μέτρο, την πρόκληση και έθετε απροκάλυπτα το ερώτημα αν η Ευτυχία αδυνατεί να κρύψει πλέον τον έρωτά της για τον Πάρι».
Από εδώ λοιπόν και μετά πιάνει δουλειά ο συγγραφέας με τον κακομοίρη τον Στράτοαπέναντί του, να «κλαίει» που του έκλεψε το κορίτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο διάβολος. Δεν θα σας αποκαλύψω τι συμβουλές του έδωσε, τι ψυχανάλυση του έκανε, να πάτε να τα ακούσετε στο Free Thinking Zone και να πάρετε και το βιβλίο
Μόνο την πρώτη-πρώτη φράση θα γράψω, τίποτε άλλο. Ιδού: Στράτο, «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να πουν ψέματα»
Άντε, να σας πω κι ένα ακόμα (πιο φαιδρό): «Δυστυχώς, η Ευτυχία υποκατέστησε το συναισθηματικό της θέμα από ένα φαντασιακό ιδεολογικό ψευδοπρόταγμα».
Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις...

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου