Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος θυμάται... - Όταν επί Σαμαρά τα «βοσκοτόπια» ήταν… επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Σήμερα οι εκτάσεις του Σπύρου Καραμπάτσου στην Ιθάκη, που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες του Χρ. Καλογρίτσα που πήρε τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, χαρακτηρίζονται από μέσα ενημέρωσης ως «βοσκοτόπια» χωρίς καμία αξία.
Όμως πριν από δύο χρόνια, τα ίδια μέσα ενημέρωσης, επί κυβέρνησης Σαμαρά, τις ίδιες εκτάσεις τις παρουσίαζαν ως μεγάλες - «μυθικές» επενδύσεις. Μάλιστα η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ» του κ. Καραμπάτσου φιγουράριζε συχνά σε εκτενή ρεπορτάζ για τη σημαντική δραστηριότητά της στον τουρισμό, που έδινε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.
Το «Κόκκινο» συγκέντρωσε μερικά από τα πανηγυρικά δημοσιεύματα επί κυβέρνησης Σαμαρά για τις νέες επενδύσεις στον τουρισμό, με συνεχείς αναφορές στην ΑΓΥΙΑ του κ. Καραμπάτσου. Καθημερινή, Βήμα, Ελεύθερος Τύπος, Real News, Παραπολιτικά, Δημοκρατία, Ημερησία και πολλοί άλλοι δεν έβλεπαν πουθενά «βοσκοτόπια» στην τεράστια έκταση της Ιθάκης, αλλά επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Αντίστοιχες αναρτήσεις στο ίντερνετ έκαναν λόγο για : «Μυθική» επένδυση σε ελληνικό νησί! και για «επενδυτές που βρήκαν την… Ιθάκη τους»
 
Χαρακτηριστική είναι και η φράση του managing director της Carlton Group στην Ελλάδα Γ.Κυριακόπουλου, ο οποίος είπε «Στο Κόκκινο» για το ενδιαφέρον για τα «βοσκοτόπια» και γελώντας σημείωσε ότι στο fund των 120 δισ. δολαρίων, σίγουρα δεν ήταν... αριστεριστές.
Ενδεικτικά ορισμένα από τα παλαιότερα δημοσιεύματα. Σημειωμένα με κόκκινα τα σημεία που αναφέρονται στις εκτάσεις Καραμπάτσου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 

 

 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
 
 

ΒΗΜΑ
 
 
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
 
REAL NEWS
 
 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 
 
Δημοκρατική Ρόδου
 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου