Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο «νέος» Ανένδοτος!



«Αν θέλει πραγματικά να κάνει κάτι η ΕΣΗΕΑ που θα "πονέσει" την κυβέρνηση ένας τρόπος υπάρχει: να μποϊκοτάρει τη συνέντευξη Τσίπρα της προσεχούς Κυριακής στο Βελλίδειο» πρότεινε ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ Γιώργος Παπαχρήστος.

της Άντας Ψαρρά
Οι βασικοί μέτοχοι του Mega, έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους και το κανάλι στη μοίρα του, με πάνω από εκατό εκατομμύρια χρέη από δάνεια και υποχρεώσεις, έχοντας αδιαφορήσει για τον διαγωνισμό των αδειών και οδηγώντας το κανάλι σε πλήρες αδιέξοδο, εμπνέουν ως φαίνεται στελέχη των εφημερίδων τους σε νέα επαναστατικά μονοπάτια.
Αντί λοιπόν να συμπαρασταθούν όλοι με απεργίες και κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα που διαθέτουν οι συγκεκριμένοι μέτοχοι, αντί να ζητήσουν την εξόφληση των μισθών και των δεδουλευμένων των συναδέλφων τους και αντί να ζητήσουν από την ΕΣΗΕΑ να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους, ο συνάδελφος προτείνει μποϊκοτάζ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Η προοπτική να κλείσουν κάποια κανάλια οδήγησε τον αλληλέγγυο συνάδελφο στη διατύπωση αυτής της πρότασης, πιστεύοντας προφανώς ότι, αν δεν γίνει η συνέντευξη του πρωθυπουργού, οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού θα στεναχωρηθούν, θα πιεστούν και θα βάλουν το χέρι στην τσέπη!
Πού ήταν άραγε ο αντίστοιχος επαναστατικός του οίστρος το 2013, όταν ο τότε πρωθυπουργός μιλούσε στη ΔΕΘ με ήδη κλειστή (με απόφαση της κυβέρνησης) τη δημόσια τηλεόραση και ήδη απολυμένους χιλιάδες συναδέλφους του, με κλειστό τον ΑΛΤΕΡ, την «Ελευθεροτυπία» κ.λπ. (εξαιτίας των μετόχων τους) και άλλους χιλιάδες συναδέλφους του απολυμένους, χωρίς αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, και με διαρκείς τότε τις καταγγελίες των καναλαρχών (και όχι μόνο) για την ΕΣΗΕΑ;
Φυσικά είχε καταγγείλει το «μαύρο» και μάλιστα είχε επιτεθεί τότε ο συνάδελφος στον Ευ. Βενιζέλο για τη στάση του, αλλά δεν είχε από όσο θυμόμαστε διατυπώσει γραπτή πρόταση, όχι για μποϊκοτάζ, αλλά ούτε καν για απεργία στη ΔΕΘ.
Εδώ βέβαια μπορεί να αντιτείνει κανείς ότι το 2013 ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μη δώσει συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, κι έτσι έβγαλε και τον συνάδελφο από τη δύσκολη θέση να αναγκαστεί να τον μποϊκοτάρει!
Ομιλία, πάντως, είχε κάνει τότε ο Αντ. Σαμαράς, και μάλιστα είχε μεταδοθεί από όλα τα κανάλια (όσα δεν είχαν μαύρο).
Φαίνεται ότι ο «ανένδοτος» Ψυχάρη είναι τελικά μεταδοτικός!

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου