Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κουίζ για δυνατούς λύτες: Ποιος είπε τι για το Συμβούλιο της Επικρατείας



του «Αριστερού Ψάλτη»
Το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς να είναι σαφές το πότε ακριβώς, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, και συγκεκριμένα για το αν ο διαγωνισμός είναι νόμιμος ή όχι.
Περιμένοντας την απόφαση, παρακολουθούμε μια έντονη καταγγελιολογία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ιδίως της ΝΔ, εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τον οποίο εγκαλούν για παρέμβαση, στην (ανεξάρτητη) δικαιοσύνη.
Αντί ανάλυσης, παραθέτουμε μια σειρά δηλώσεων καθώς και τα ονόματα όσων τις έχουν κάνει. Σας καλούμε να αντιστοιχίσετε τη δήλωση με τον πολιτικό! Και να διαπιστώσετε, έτσι, ποιος ή ποιοι κάνουν παρεμβάσεις. Τα πρόσωπα που έχουν κάνει τις δηλώσεις είναι οι: Αλέξης Τσίπρας, Δικαστικοί Λειτουργοί, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη. Στο τέλος, όπως όλα τα κουίζ που σέβονται τον εαυτό τους, δίνουμε και τις σωστές απαντήσεις!
1. «H τυπική και ουσιαστική απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα να ακυρώσει το ΣτΕ τη διαδικασία της αδειοδότησης».
2. «Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,. Η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας, το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα».
3. «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος».
4. «Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να αποφεύγουν διατυπώσεις έστω και προσωπικών εκτιμήσεων για εκκρεμείς υποθέσεις».
Και η λύση είναι: 1. Αλέξης Τσίπρας 2. Ντόρα Μπακογιάννη 3. ΚυριάκοςΜητσοτάκης 4. Δικαστικοί λειτουργοί (σχόλιο που «διέρρευσε» ως απάντηση στη δήλωση Τσίπρα).
Το ερώτημα είναι, λοιπόν, τι διαφορετικό, που συνιστά «παρέμβαση», είπε ο Αλ. Τσίπρας σε σχέση με τον Κυρ. Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη. Και γιατί η αντίδραση των δικαστών αφορά μόνο τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος, ας μην το ξεχνάμε, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως τη Δικαιοσύνη… Όποιος βρει την απάντηση, ας απευθυνθεί στα γραφεία της ΝΔ.
Έλεος…
πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου