Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφοι σε ρόλο... «Θ.Β. φαλακρού πράκτορα» με περούκα!



Πραγματικά «ερευνητική» δημοσιογραφία! Να τους χαίρονται και τα κανάλια στα οποία εργάζονται.
του «Αριστερού Ψάλτη»
Πριν κάμποσα χρόνια είχε αποκαλυφθεί ο διπλός ρόλος ενός «δημοσιογράφου»: ήταν πράκτορας της ΚΥΠ. Την επομένη, η «μεγάλη κυρία» της ελληνικής δημοσιογραφίας, η Ελένη Βλάχου, κάλεσε τη σύντροφό του και την απέλυσε από την Καθημερινή, όπου δούλευε. Με ποιο σκεπτικό; Της είχε πει, έτσι τουλάχιστον κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά στέκια, ότι δυο εκδοχές υπάρχουν: Ή είσαι κι εσύ πράκτορας, άρα δεν μπορείς να δουλεύεις στην εφημερίδα μου ή, αν δεν είσαι πράκτορας, πάλι δεν μου κάνεις, γιατί δεν είσαι καλός δημοσιογράφος. Δεν μπορεί να ζεις μαζί μ’ έναν άνθρωπο και να μην έχεις καταλάβει ότι είναι πράκτορας!.
Πριν λίγες ώρες συνελήφθησαν (;) –και αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν έγινε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μήνυση– στη Νέα Υόρκη δύο «γατάκια» της εγχώριας δημοσιογραφίας την ώρα που προσπαθούσαν να παραστήσουν τον «ΘΒ, Φαλακρό πράκτορα» και να κατασκοπεύσουν τον Νίκο Παππά! Ήταν μεταμφιεσμένοι με περούκες, γυαλιά και καπέλα – τις… καπαρντίνες τις είχαν στα χέρια γιατί έσκαγε ο τζίτζικας.
Οι εν λόγω "ερευνητές" είναι τόσο «γάτοι», που διάλεξαν την ώρα που η αμερικάνικη αστυνομία όργωνε τη Νέα Υόρκη για τρομοκράτες, λόγω της έκρηξης βόμβας στο Μανχάταν, για να μεταμφιεστούν! Ούτε σε έργο με τον Βέγγο κανένας σκηνοθέτης δεν τόλμησε να βάλει ποτέ τόσο απίθανη σκηνή... Η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας σε όλο της το μεγαλείο!
Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Κάποια στιγμή, παράγγειλαν ποτά στο ξενοδοχείο και τα χρέωσαν στο δωμάτιο του συνεργάτη του Ν. Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη -αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το ΑΠΕ. Δεν ξέρουμε με ποια «λογική» το έκαναν – για να αποφύγουν να τα πληρώσουν ή για να γίνουν πιο πιστευτοί; Το αποτέλεσμα, πάντως, ήταν το αντίθετο. Συνελήφθησαν από την αμερικανική Αστυνομία, η οποία, φυσικά, μην μπορώντας να υποψιαστεί την απίθανη γελοιότητα δημοσιογράφοι να μεταμφιέζονται και ταυτόχρονα να παριστάνουν τα μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης, θεώρησε ότι ήταν τρομοκράτες.
Πραγματικά «ερευνητική» δημοσιογραφία! Να τους χαίρονται και τα κανάλια στα οποία εργάζονται.
ΥΓ. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους (;) με δηλώσεις στο μέσο που εργάζεται μιλά για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ, όπως ο ίδιος υποστηρίζει φορούσε τζόκεϊ και γυαλιά – δεν ήταν, λέει, μεταμφιεσμένος. Καλό είναι, βέβαια, πάντα, να ακούμε και την άλλη πλευρά, ωστόσο δύσκολα πείθουν τέτοιες «εξηγήσεις» και καλό θα ήταν, νομίζουμε, να μην προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα – αφού, σε κάθε περίπτωση, τέτοιες πρακτικές δεν συνιστούν δημοσιογραφία, αλλά την ευτελίζουν και τη γελοιοποιούν.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου