Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Στουρνάρας for president!



Ο Γιάννης έθεσε υποψηφιότητα με την έκθεση

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Οι δανειστές είναι έτοιμοι να την κάνουν την κουζουλάδα, ετοιμάζονται να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, παρότι γνωρίζουν ότι αυτό θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.  
Για τα 400 εκατομμύρια, τα  800 εκατομμύρια,  άντε για τα  2 δισ. που λείπουν για να κλείσει η συμφωνία, θα πληρώσουν από την τσέπη τους κοντά 1 τρισ. ευρώ: 240 δισ.  από τα δάνεια που δεν θα εξοφληθούν ποτέ, 180 δισ. από τις άμεσες επιπτώσεις στο ΑΕΠ και πάνω από 500 δισ. από τις έμμεσες επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές και τις παγκόσμιες αγορές.  Πρόσθεσε και τα γεωπολιτικά, την πιθανότητα δηλαδή να βρεθεί η Ελλάδα υπό την πολιτική και οικονομική επιρροή των αντιπάλων της Ε.Ε. και θα βρεθείς, αδελφέ μου, μπροστά στον απόλυτο παραλογισμό.
Δεν είναι παραλογισμός, είναι άλλη λογική, τέτοια που δεν την χωράει ο νους των καλών ανθρώπων. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καλούς ανθρώπους, έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους μηχανισμούς εξουσίας, που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν  1 τρισ.  για να επιτύχουν σκοπούς απώτερους και μακροσκοπικούς. Για να ταπεινώσουν, να κλονίσουν, να ρίξουν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση που εξελέγη σε ανεπτυγμένο κράτος μετά τον πόλεμο, για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αντιπαράδειγμα έναντι όποιου άλλου λαού σκέφτεται να βγει από το μαντρί.
Και ένα και δύο και τρία τρισ. θα ξοδέψουν οι αδίστακτοι. Σάματις θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους;  Οι λαοί τους θα υποστούν την χασούρα, εκατόν πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Γερμανία, αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Και τι έγινε;  Δεν τους νοιάζει καθόλου, αν τους ένοιαζε,  δεν θα είχαν 12,5 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, δεν θα είχε η Αμερική,  η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, 30 εκατομμύρια πολίτες που ζουν με κουπόνια σίτισης. Παλαιά, όχι και τόσο παλαιά, πρόσφατα, χθες, σήμερα σχεδόν, έκαναν εισβολές  για να κατατροπώσουν κυβερνήσεις που δεν ήταν της αρεσκείας τους, δεν δίστασαν να χύσουν αίμα ανθρώπων, στα λεφτά θα κωλώσουν;
Είναι έτοιμοι να ξοδέψουν τρισ. για το Grexit, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το επιθυμούν κιόλας. Εκείνο που επιθυμούν είναι να πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς και να έρθει μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση έτοιμη να αποδεχτεί και να υπογράψει τα πάντα. Δεν την εύχονται απλώς, την προετοιμάζουν κιόλας. Η κατάπτυστη έκθεση - σαν να την είχε γράψει ο Σόϊμπλε με τα χεράκια του- που δημοσιοποίησε ο Στουρνάρας  μοιάζει με υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία της κυβέρνησης των δανειστών. Υποψηφιότητα για την νέα κυβέρνηση έθεσε και ο Σταύρος, μόνο που αυτός πηγαίνει το πολύ για αντιπρόεδρος, το προεδριλίκι θέλει άλλα χαρίσματα. Στο κάτω- κάτω ο Γιάννης έχει βγάλει και μια Οξφόρδη.
Ο Γιάννης έθεσε υποψηφιότητα με την έκθεση, ο Σταύρος μεταφέροντας  στον Τσίπρα τις απειλές του Γιουνκέρ και του Σουλτς. Όταν  πηγαίνεις το γράμμα, δεν χρειάζεται να γνωρίζεις αρκετά γράμματα για να γράψεις εκθέσεις μακροσκελείς.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου