Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, η ΕΡΤ επέστρεψε


Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, η ΕΡΤ επιστρέφει!

Του Βασίλη Βασιλόπουλου
Συντονιστή Περιεχομένου Πολυμέσων της ΕΡΤ
Είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Μια σημαντική εξέλιξη για τις δημόσιες υποθέσεις της. Ο φορέας που παρέχει ενημέρωση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, που ταυτίστηκε με την έννοια της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας, που γέννησε την εναλλακτική, κινηματική, διαδικτυακή, κοινωνική ενημέρωση, επανέρχεται σε λειτουργία μετά από μια παγκόσμια αρνητική πρωτοπορία με χειροπέδες στην είσοδο των εγκαταστάσεών του.
Η ζημία, συνήθως έχει λογιστικές αποτιμήσεις, αλλά στην εποχή των αριθμών η ελληνική κοινωνία έκανε τη δική της. Αποτίμησε τις αξίες και τα ιδανικά με τρόπο καθοριστικό για τις εξελίξεις. Το Πολίτευμα, η Δημοκρατία, ανέκτησε μια από τις σημαντικότερες δομές που αποτιμούν την ποιότητά της με βάση τα παγκόσμια πρότυπα της κοινωνίας των Εθνών. Πρόσβαση στην ενημέρωση για όλους. Η πλειονότητα μετά το μαύρο αγκάλιασε την ΕΡΤ. Εκφράστηκε αυτό με τη σχέση που ανέπτυξε με τα social media του ert.gr, την ΕΡΤ3 και το site ertopen.com.
Αυτή η αποτίμηση είναι και εντολή της κοινωνίας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να λειτουργούν με λογοδοσία και διαφάνεια για τον πολίτη, για την κοινωνική συνοχή, για το δημόσιο συμφέρον και τη χώρα. Να επιστρέψουν σύντομα σε μια κανονικότητα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι σε αυτή την περίοδο της θεσμικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με βάση την πληροφόρησή τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή τους.
Είναι μια αυστηρή εντολή που υποχρεώνει σε επίγνωση, ανασύνταξη δυνάμεων, σύνθεση, συνεργασία και εγκατάλειψη κάθε πάθους και λαϊκισμού. Είναι η στιγμή που το άτομο απαλλαγμένο από την ιδιοτέλεια, συναισθάνεται την ευθύνη του. Είναι η ώρα για κάθε έναν από τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, να επιβεβαιώσει ότι έχει δεσμευτεί να υπηρετεί τον άνθρωπο.
Σήμερα, δεν είναι η ώρα των απολογισμών αλλά των έργων. Ακόμη και όσοι δυσπιστούσαν και συνεχίζουν να αμφισβητούν τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, θα επιθυμούσαν να δουν μιαν άλλη «ΕΡΤ».
Στα Πολυμέσα της ΕΡΤ, στο ert.gr, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ertsocial, αναλογεί το μέρος της αποστολής που αφορά στη μετάβαση του φορέα στη νέα εποχή και στα νεότερα ακροατήρια. Θα την υπηρετήσουμε γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα…
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου