Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Στ. Σαμοΐλης: Θα καταψηφίσω συμφωνία για ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων, λιμανιών και του Ερημίτη


samoilis vouli

Κατηγορηματικά αντίθετος με ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα λιμάνια δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.
Μάλιστα, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως δική του κόκκινη γραμμή, υπογράμμισε ότι θα καταψηφίσει στη Βουλή οποιαδήποτε διάταξη για την ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών αυτών στοιχείων του κράτους, αν συμπεριληφθεί σε ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους.
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση αλλά και τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμοΐλης μιλώντας στο Γιάννη Ανδριώτη δήλωσε ότι με τη στάση τους οι δανειστές έχουν πολλαπλούς στόχους: “Ένας από τους στόχους είναι να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση. Δεν τους αρέσει, δεν τους <<πηγαίνει>> μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενάντια στην πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν, τη μνημονιακή πολιτική ύφεσης και λιτότητας”.
Ερωτηθείς για την άποψη που εκφράζεται από πολλά στελέχη ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από το Αριστερό Ρεύμα, ότι κάθε υποχώρηση της Ελλάδας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης δεν σημαίνει αμοιβαιότητα αλλά δίνει το δικαίωμα στους δανειστές να ζητάνε και άλλα, ο κ. Σαμοϊλης υπογράμμισε ότι η κριτική αυτή γίνεται από πολλές πλευρές: “Όταν κάνεις ένα βήμα πίσω, οι δανειστές εφορμούν για να τα πάρουν όλα. Οι δανειστές είναι αρπαχτικά που θέλουν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και την αδυναμία της χώρας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ελέγχουν, να έχουν στα χέρια τους όλη την οικονομία της χώρας. Τη ΔΕΗ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τον ορυκτό πλούτο, τα πετρέλαια, τον τουρισμό... Θέλουν να τα έχουν και να τα διαχειρίζονται. Από εκεί και πέρα, αν έχουν Έλληνα εργαζόμενο με 200 ευρώ να τους κάνει τη δουλειά, καλώς! Αν δεν τους κάνει και τη δουλειά, φέρνουν και αλλοδαπούς! Δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Είναι πολύ σκληρά τα πράγματα”.
Η δήλωση Σαμοΐλη
“Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά, και για αυτό θέλουν να τη ρίξουν. Ένα μεγάλο λάθος που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση κατά την άποψή μου είναι η υποχώρηση που έχει κάνει μέχρι στιγμής, δεν έχει ολοκληρωθεί βεβαίως, στο θέμα της δημόσιας περιουσίας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται προτάσεις για την παράδοση των αεροδρομίων και των λιμανιών με τη συμμετοχή βέβαια του Δημοσίου. Επιμένουν οι δανειστές, τα θέλουν όλα. Εγώ  πιστεύω ότι, ακόμα και με τη συμμετοχή του Δημοσίου, ότι είναι τεράστιο λάθος”.
- Ερ. Εσείς στη Βουλή θα ψηφίσετε μία τέτοια συμφωνία;
“Είναι τεράστιο λάθος και εγώ δεν θα την ψηφίσω. Δεν μπορώ να ψηφίσω τις αποκρατικοποιήσεις και αυτά τα οποία πάλευα μέχρι τώρα. Δεν γίνεται να ψηφίσω να παραδώσουμε τα αεροδρόμια ή τη ΔΕΗ. Για εμάς, είναι κόκκινη γραμμή το να δώσουμε τον Ερημίτη στην Κέρκυρα, να δώσουμε τα αεροδρόμια”.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου