Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας


ergatiko-kentro-kerkiras-poria-200-100

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 

"Η κυβέρνηση της υποτέλειας συνεχίζει να εξοφλεί τις επιταγές των δανειστών της και προχωρά με νόμο στην κατάργηση της Κυριακής αργίας καταστρέφοντας το ελληνικό εμπόριο, καταδικάζοντας σε κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία τους εργαζόμενους και συρρικνώνει την οικονομία της χώρας, προκειμένου να προσφέρει ένα τεράστιο δώρο στα μεγάλα και ξένα πολυεθνικά συμφέροντα!
Οι μάσκες έπεσαν πλέον... Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που κι εμείς και άλλοι φορείς καταγγέλλαμε εδώ και καιρό, ότι ο στόχος τους δηλαδή ήταν η πλήρης κατάργηση της Κυριακής αργίας και η καταστροφή και η εξαφάνιση του ελληνικού εμπορίου, αποτελεί πλέον γεγονός! Εξίσου ξεκάθαροι είναι κι οι στόχοι τους: Ανακατανομή σε βάθος χρόνου του λιγοστού (λόγω κρίσης) τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες - μαζικά κλεισίματα καταστημάτων και απολύσεις εργαζομένων - εργαζόμενοι ωρομίσθιοι, φθηνοί και απλήρωτοι - Κυριακάτικη μαύρη εργασία, βορά στις πολυεθνικές!
Όλα αυτά «βαφτίζονται» ανταγωνιστικότητα, εκσυγχρονισμός των αγορών και εξυπηρέτηση των καταναλωτών... Επειδή, όμως, το ελληνικό εμπόριο εκφράζεται από τους εμποροϋπαλλήλους και τους Εμπορικούς Συλλόγους και όχι από τα ξένα πολυεθνικά συμφέροντα, η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει στην πράξη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου